A Game of Thrones -korttipelitapahtuma Vapriikissa 20.10.

Tuli ja jää laulavat Vapriikin Pelimuseon Game of Thrones -aiheisessa korttipelitapahtumassa sunnuntaina 20.10. Kuka nousee Rautaistuimelle ja yhdistää Seitsemän kuningaskuntaa? Museon pääsylipulla pääset testaamaan korttipeliä kello 10.30-13 sekä 14-17. Kokeneemmat pelaajat voivat osallistua kello 10 alkavaan turnaukseen, jonka osallistumismaksu on 8€.

  • Julkaistu
    19.10.2019
  • Kirjoittanut
    Heli Nousiainen

Secrets of The Citadel

Pelimuseon areenalla on kokeilupiste, jossa kerrotaan pelistä lisää ja kaikki halukkaat pääsevät pelaamaan. Aiempaa pelikokemusta ei tarvita. Kokeilupiste on auki 10:30-13:00 sekä 14:00-17:00 ja se sisältyy Vapriikin pääsylipun hintaan.

Kokeneemmille pelaajille järjestetään korttipeliturnaus, joka alkaa klo 10. Turnauksessa on kuusi 55 minuutin pituista kierrosta. Turnaukseen osallistuminen maksaa 8€ ja palkintona on taiteilijoiden ja pelin pelaajien kuvittamia kortteja sekä pelinvalmistajan julkaisema palkintopaketti (Q3 Seasonal kit). Turnaukseen ei tarvitse erikseen ilmoittautua, riittää että saavut paikalle klo 10:00.

𝗔 𝗚𝗮𝗺𝗲 𝗼𝗳 𝗧𝗵𝗿𝗼𝗻𝗲𝘀: 𝗧𝗵𝗲 𝗖𝗮𝗿𝗱 𝗚𝗮𝗺𝗲 𝗦𝗲𝗰𝗼𝗻𝗱 𝗘𝗱𝗶𝘁𝗶𝗼𝗻

A Game of Thrones -korttipelin toinen versio on LCG® korttipeli kuolettavista taisteluista, viekkaista salajuonista sekä vallan tavoittelusta. Pelissä 2-6 pelaajaa ottavat johdettavakseen Westerosin eri sukuja ja taistelevat saadakseen valtaansa rautavaltaistuimen käyttäen ikonisia hahmoja George R.R. Martin Tulen ja jään laulu -kirjasarjasta.

Jokaisella Westerosin kahdeksasta suvusta on erilainen pelityyli ja pelaaja valitsee yhden suvun pelattavakseen. Pelaaja johdattaa sukunsa vastustajaansa vastaan erittäin strategisessa kahden pelaajan joust-pelimuodossa tai osallistuu melee-moninpeliin, joka on täynnä juonittelua ja rikottuja lupauksia. Riippumatta siitä kuinka monta pelaajaa liittyy valtaistuinpeliin, tavoite pysyy samana: ole ensimmäinen pelaaja, joka saa viisitoista voittopistettä.

Ratkaiseva tekijä valtaistuinpelin voittamiseksi on seuraavan siirron huolellinen juonittelu. Pelissä jokaisella pelaajalla on salajuonipakka, joka koostuu seitsemästä huolellisesti valitusta kortista. Jokaisen kierroksen alussa pelaajat tarkastelevat käytettävissä olevia korttejaan ja valitsevat yhden salajuonen kyseistä kierrosta varten. Salajuonikortit tarjoavat erilaisia määriä kultaa, jota käytetään käsikorttien pelaamiseen ja päättävät sen, kuka saa valita ensimmäisen pelaajan kierrokselle. Ne myös määrittelevät hyökkäyksen voimakkuuden ja tarjoavat tehokkaita efektejä, jotka kestävät koko kierroksen ajan. Esimerkiksi ”Valar Morghulis” -kortti tappaa kaikki pelissä olevat hahmot tai ”Noble cause” -kortin avulla pelaaja vähentää ensimmäisen aatelisen hahmon hintaa 2 kullan verran.

Valtaistuinpeliä pelataan Westerosin taistelukentillä ja juonitaan linnanpihoilla, salaisilla liittoutumilla ja rohkeilla uhkavaatimuksilla. Pelissä hyökätään vastustajaa vastaan kolmella erilaisella haastetyypillä: sota, juonittelu ja valta. Jokaisella haasteella on erilaisia vaikutuksia, joiden avulla voi hyökätä monelta rintamalta ja rangaista vastustajaa eri tavoin.

Sotilaallisen haasteen hävinneen pelaajan on tapettava yksi hallitsemistaan hahmoista. Juonittelu -haasteen voittaminen pakottaa vastustajan luopumaan sattumanvaraisesti käsikortistaan vähentäen hänen pelivaihtoehtojaan tuleville kierroksille. Valtahaasteen voittaja siirtää voittopisteen vastustajalta itselleen tuoden hänet lähemmäksi voittoa ja työntäen vastustajaa kauemmaksi 15 voittopisteen saavuttamisesta!

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!