Adoptoi monumentti sai valtakunnallista tunnustusta

Adoptoi monumentti –työlle myönnettiin vuoden museopedagoginen teko-palkinto Helsingissä, kansallismuseossa Pedaali ry:n kansainvälisessä juhlaseminaarissa torstaina. Adoptoi –toiminnassa tuotetaan tietoa ja haastetaan kansalaisia ottamaan vastuuta kulttuuriperinnön vaalimisesta. Adoptoi monumentti palauttaa kulttuuriperintöä takaisin kansalaisille ja kunnioittaa ruohonjuuritason aktivismia.

  • Julkaistu
    29.5.2015
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Tällä hetkellä Pirkanmaalla toimii 15 aktiivista yhdistystä tai koulua, jotka vaalivat lähistönsä arkeologisia kohteita tai rakennuksia: esim. kiviaitoja, hautaröykkiöitä, makasiineja, kellareita, teollisuushistoriallisia jäänteitä, puolustusvarustuksia. Toimintamuotoa kehitetään yleisön ehdoilla. Adoptoi monumentti järjestää myös lyhyitä työrupeamia ja leirejä kulttuuriympäristön kohentamiseksi ja ottaa vastaan ehdotuksia uusista, adoptoitavista kohteista.

Museokeskus Vapriikissa toimiva Pirkanmaan maakuntamuseo toi Adoptoi monumentti –mallin Suomeen 2009. Tampereelta Adoptoi monumentti on lähtenyt leviämään muualle Suomeen. Kiinnostuneita tahoja ovat olleet mm. Metsähallitus, Helsingin kaupungin museo, Keski-Suomen museo ja mm. Espoon kaupunginmuseo.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!