Apinat-näyttely päättyy

Apinat – kädellisten tarina -näyttely päättyy Vapriikissa 23.10. Näyttely on saanut huikean suosion lapsiperheiden keskuudessa. Vapriikin seuraava päänäyttely avautuu 9.12. Se on valokuvanäyttely Tampere ennen ja nyt.

  • Julkaistu
    21.10.2022
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Vapriikissa on ollut helmikuun lopusta saakka apinoita, puoliapinoita, ihmisapinoita, makeja, korvamakeja, loreja ja kummittelijoita. Esillä on yli 60 kädellistä sukulaistamme Suomen tähän asti suurimmassa apinoista kertovassa näyttelyssä.

Kaikki näyttelyn apinat ovat aitoja luonnontieteellisiä näytteitä, ja ne tulivat Vapriikkiin Skotlannin kansallismuseosta. Museo on koonnut näyttelyn luontoa kunnioittaen yksilöistä, jotka ovat eläneet elämänsä eläintarhoissa. Nyt ne osallistuvat apinalajiston suojeluun ja elinympäristöjen säilyttämiseen.

Apinat-näyttelyssä voi tutustua kiehtovaan lajistoon ja niiden elinympäristöön. Näyttely kertoo myös, mitä me kaikki voimme tehdä, jotta kädelliset sukulaisemme asuttavat kanssamme samaa planeettaa myös jatkossa. Syksyn aikana Vapriikissa kuultiin myös luentoja, joilla perehdyttiin tarkemmin apinalajeihin ja niiden käyttäytymiseen.
Syyslomalla näyttelyllä on oma teemapäivä keskiviikkona. Silloin ratkaistaan apinamaisia pulmia, osallistutaan perhekierroksille ja tehdään kaikille oma häntä!

Lauantaina 22.10. vedetään viimeiset Viidakon yö -taskulamppukierrokset näyttelyyn klo 16 ja 16.30.
Vapriikin jälkeen näyttely matkaa esille Kööpenhaminaan.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!