Apinat-näyttelyn luentosarja alkaa Vapriikissa

Syysillat viilenevät, mutta Vapriikissa jatketaan viidakon tunnelmissa! Ilmaisilla keskiviikkoiltojen luennoilla pääsee nyt oppimaan apinoiden lajeista, ruokavaliosta ja sosiaalisuudesta.

  • Julkaistu
    30.8.2022
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Ensimmäisenä luennoi 7.9. ympäristökasvattaja Tero Kirjosalo Korkeasaaren eläintarhasta aiheella Monimuotoisuus – mitä ovat apinat ja missä ne elävät? Tunnetko tamariinit, saimirit, marakatit ja gibbonit? Luennolla esitellään maapallolla eläviä apinoita ja muita kädellisiä sekä niiden ominaispiirteitä. Valtaosa apinoista ja muista kädellisistä elää trooppisilla alueilla, toiset puolestaan viileämmillä alueilla – jokaisella apinalajilla on oma elinalueensa. Illan aikana selviää, mitä merkitystä apinoiden monimuotoisuudella on ja kuinka sinä voit toimia apinoiden hyväksi.

Maksuttomat luennot alkavat klo 18. Ennen luentoja klo 17 pääsylipun lunastaneet voivat osallistua opastukselle Apinat kädellisten tarina -näyttelyyn. Luennot järjestetään yhteistyössä Tampereen seudun työväenopiston kanssa.

Luennot:
Ke 7.9. klo 18 Monimuotoisuus – mitä ovat apinat ja missä ne elävät? 
Tero Kirjosalo, ympäristökasvattaja, Korkeasaaren eläintarha.

Ke 14.9. klo 18 Apinoiden laumaelämää 
Dosentti Sonja Koski, Helsingin yliopisto.

Ke 21.9. klo 18 Apinoiden ravinto ja elintavat 
Dosentti Sonja Koski, Helsingin yliopisto.

Ke 28.9. klo 18 Apinoiden hoito Korkeasaaressa 
Merja Wahlroos, vastaava eläintenhoitaja, Korkeasaaren eläintarha.

Lue lisää luennoista täältä.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!