Birckala 1017 -näyttely päättyy 17.3.

Vielä ehdit jättää jäähyväiset Birckala 1017 -näyttelylle. Sunnuntaina näyttelyn viimeisen päivän kunniaksi luvassa on opastuksia klo 13, 14 ja 15. Opastukset kuuluvat Vapriikin pääsylipun hintaan ja kestävät noin tunnin.

  • Julkaistu
    14.3.2019
  • Kirjoittanut
    Heli Nousiainen

Pirkkalankylässä sijaitsee hyvin säilynyt myöhäisrautakauden asuinpaikka, joka ajoittuu noin vuosiin 800–1200. Vapriikin näyttelyn esineistö ja tarinat perustuvat Pirkanmaan maakuntamuseon ja Helsingin yliopiston Pirkkalan Tursiannotkossa 2012–2017 tekemiin arkeologisiin tutkimuksiin.

Näyttely esittelee kattavasti Tursiannotkon harvinaislaatuista esineistöä. Esillä on luisia ja sarvisia nuolenkärkiä, taidokkaasti koristeltuja lusikoita sekä käsityövälineitä. Perinteisempiä aarteita edustavat muinaisen emännän talon kulmalle hukkaamat helmet ja vilkkaasta kaupankäynnistä kertovat muut idäntien tuliaiset. Näyttelyä täydentävät löydöt lähiympäristön kylistä, kuten Nokian Varassaaren kätkölöytö ja Janakkalan kuuluisan miekkamiehen hautakokonaisuus. Molemmat ovat ensimmäistä kertaa esillä yleisölle Vapriikissa.

Birckala 1017 -näyttelyn sivut

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!