C64-pelipäivä Pelimuseossa pääsiäisenä

Vaikka Commodore 64 on jo 36 vuotta vanha, on se yhä monille rakas ja tärkeä laite. Jopa niinkin, että Tasavallan tietokoneesta julkaistaan uusi retroversio THE64 Mini 29.3.2018. Tule tutustumaan uuteen C64 Mini -retromikroon Pelimuseossa lauantaina 31.3. klo 12–17! Tilaisuudessa pääsee pelaamaan sekä klassisia että uusia C64-moninpelejä, sekä Minillä että aidoilla kuusnelosilla! Peleihin opastaa legendaarinen pelitoimittaja Jukka O. Kauppinen.

  • Julkaistu
    27.3.2018
  • Kirjoittanut
    Suvi Syynimaa

THEC64 Mini on moderni mutta alkuperäistä kunnioittava, virallisesti lisensoitu retrotietokone. Alkuperäistä pienempi uusiomikro liitetään televisioon nykyaikaisella HDMI-liittimellä, ja se tukee USB-peliohjaimia ja ulkoisia näppäimistöjä. Koneessa on sisäänrakennettuna 64 C64-peliä, mukana monia koneen upeimmista klassikoista.

Uuteen C64-retromikroon tutustumisen lisäksi pelipäivässä nautitaan Commodore 64:n moninpelitarjonnasta vuosikymmenten varrelta, tietenkin aidoilla koneilla pelattuna. Tarjolla on päivän mittaan vaihtuva valikoima erilaisia kilpailullisia ja yhteistyössä pelattavia moninpelejä. Pääosassa ovat kahden pelaajan pelit, mutta joystick-sovittimella joihinkin peleihin saadaan mukaan neljä, jopa viisi pelaajaa.

Uuteen koneeseen ja sen sisältämiin peleihin voi tutustua vapaasti Pelimuseon näytekoneella.

Commodore 64 -pelipäivä järjestetään Suomen pelimuseon Areenalla lauantaina 31.3. klo 12–17. Pelejä peluuttaa ja pelaamisessa opastaa pelitoimittaja Jukka O. Kauppinen, pitkän linjan C64-harrastaja.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!