Dacre Stoker luennoi Vapriikissa 13.3.

Bram Stokerin veljenpojanpoika Dacre Stoker tutustuu Vapriikin Dracula-näyttelyyn keskiviikkona 13.3. Kello 18 on tilaisuus kuulla hänen esityksensä Stoker on Stoker, the Mysteries Behind the Writing of Dracula. Iltatilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

  • Julkaistu
    10.3.2019
  • Kirjoittanut
    Heli Nousiainen

Dacre Stoker on Bram Stokerin veljenpojanpoika ja toinen Dracula-romaanin jatko-osan Dracula the Un-Dead (Dutton, 2009) kirjoittajista. Teos on Stokerin suvun virallisesti hyväksymä ja siitä tuli kansainvälinen myyntimenestys. Dacre Stoker on myös toinen kirjoittaja 2018 julkaistussa teoksessa Dracul, joka kertoo Dracula-romaania edeltävistä tapahtumista. Se on kirjoitettu yhdessä JD Barkerin kanssa. Paramount Studios on ostanut romaanin elokuvaoikeudet.

Dacre Stoker on kotoisin Montrealista Kanadasta. Hän opetti liikuntaa ja tiedeaineita 22 vuotta Kanadassa ja USA:ssa. Dacre Stoker asuu yhdessä vaimonsa Jennen kanssa Aikenissä Etelä-Carolinassa, jossa he hoitavat Bram Stokerin jäämistöä.

Stoker on Stoker -multimediaesitys

Dacre Stokerin mukaansatempaava ja informatiivinen esitys Stoker on Stoker, the Mysteries Behind the Writing of Dracula, nivoo yhteen Draculan historian ja Stokerin suvun tarinan sekä Bram Stokerin elämän Dublinissa ja Lontoossa. Esitys paljastaa totuuden Stokeriin ja Draculaan liittyvistä kysymyksistä.

Esitys on suunnattu opiskelijoille, tutkijoille, vampyyrifaneille ja historiasta kiinnostuneille ja se on kiehtonut yleisöä ympäri maailmaa. Stoker on Stoker on kuvitettu Dacren omasta kokoelmasta peräisin olevilla harvoin nähdyillä kuvilla. Esitys antaa tilaisuuden kurkistaa kuuluisan kirjailijan kulissientakaiseen elämään.

Dacre Stoker on toiminut konsulttina ja esiintynyt viime vuosina tehdyissä dokumenttielokuvissa, jotka käsittelevät kirjallisuutta ja populaarikulttuuria. Näihin kuuluvat mm. The Real Vampire Files (2010 History Channel), The Tillinghast Nightmare, (2014 Historical Haunts), Secrets of the Dead (2015 PBS), ja Mysteries at the Museum, (2017 Travel Channel). Hän toimii myös oppaana Transsylvanian kierroksilla, joilla tutustutaan Vlad Dracula III:n elämään ja Bram Stokerin romaanin tapahtumapaikkoihin.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!