Dora Jung -tapahtumapäivä 16.10.

Dora Jungin syntymästä on 16.10.2016 kulunut 110 vuotta. Hän oli jo omana aikanaan Suomen johtavia tekstiilitaiteilijoita erikoisalanaan damasti. Sunnuntain tapahtumassa voi kuulla Dora Jungin elämästä luennolla, ja tunnistuttaa Tampellan tekstiilejä asiantuntijoilla.

  • Julkaistu
    14.10.2016
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Dora Jung kuuluu taiteilijajoukkoon, joka teki suomalaisen muotoilun arvostetuksi maailmalla 1950-luvulla. Hänet palkittiin kolmasti Grand Prix:llä Milanon Triennaaleissa, hänelle myönnettiin ensimmäinen Pohjoismainen taideteollisuuspalkinto ja Englannista arvonimi Honorary Royal Designer for Industry.

Tampellan Pellavatehtaalle Dora Jung oli uudistaja. Hän suunnitteli tehtaalle yli neljäkymmentä modernia damastimallia. Dora Jungin ja Tampellan damastit ovat osa suomalaisen designin historiaa.

Vapriikki järjestää sunnuntaina 16.10. Dora Jung –tapahtumapäivän, jossa pääsee kuulemaan luennolla tekstiilitaiteilijan elämästä ja tunnistuttamaan Dora Jung –tekstiilejä. Jos kaapistasi löytyy vanhoja Tampellan damasteja, nyt kannattaa tulla museoon selvittämään, ovatko ne Jungin käsialaa.

Sunnuntaina 16.10. 110 vuotta Dora Jungin syntymästä

Klo 13 Johdanto 10. TEXOn tekstillitaiteen triennaali –näyttelyyn

Klo 14 luento: Professori, emerita Päikki Priha, FT, tutkija Päivi Fernström ja tutkija Irja Satri: Tekstiilitaiteilija Dora Jung 110 vuotta.

Klo 15.30–17 Dora Jungin tekstiilien tunnistusta

Tekstiiliaarteita tunnistamassa professori, emerita Päikki Priha, FT, tutkija Päivi Fernström ja tutkija Irja Satri. Vapriikin tutkija Anne-Mari Lehto tuo paikalle Tampellan mallikirjoja museon kokoelmista.

Luennolle ja tekstiilien tunnistamiseen vapaa pääsy.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!