Ensi keskiviikkona Vapriikin luennolla hävitetään Karthago

Vapriikin luennolla keskiviikkona 26.2. kello 18 Marja-Leena Hänninen kertoo hävinneiden historiasta. Luennolle on vapaa pääsy. Karthago tunnetaan historiankirjoista ehkä parhaiten…

  • Julkaistu
    21.2.2014
  • Kirjoittanut
    @admin

Vapriikin luennolla keskiviikkona 26.2. kello 18 Marja-Leena Hänninen kertoo hävinneiden historiasta. Luennolle on vapaa pääsy.

Karthago tunnetaan historiankirjoista ehkä parhaiten Rooman vakavimpana kilpailijana Välimeren alueen herruudesta. Rooma selviytyi lopulta kilpailussa voittajaksi ja tuhosi Karthagon kaupungin maan tasalle.

Voittajan näkökulma on hallinnut kuvaa Karthagosta, ja tämä kuva on ollut pitkälti vihamielinen. Mitä alun perin foinikialaisten perustamasta Karthagon kaupungista oikeastaan tiedetään? Millainen oli sen kulttuuri, yhteiskunta ja uskonto? Katosiko Karthago lopullisesti maailman kartalta? Luennolla tarkastellaan sitä, mitä Karthagosta todella tiedetään, ja toisaalta sitä, millaisen kuvan roomalaiset Karthagosta ja karthagolaisista halusivat antaa.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!