Ensipäivä Postimuseossa

Helmikuun 24. päivä ilmestyy neljä uutta postimerkkijulkaisua, jotka sopivat keväisiin ja kesäisiin tervehdyksiin. Postimerkkien ensipäivätapahtumaa vietetään Postimuseossa Vapriikissa.

  • Julkaistu
    20.2.2017
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Pääsiäistervehdyksiin taiteilija Maarit Ailio on suunnittelut Virvon varvon -ikimerkin, johon hän on kuvannut pajunoksia somasti rusetilla solmittuna. Posti on julkaissut pääsiäispostimerkkejä vuodesta 2001 lähtien. Tuolloin julkaistiin Hannu Tainan suunnittelema kahden merkin sarja, jossa aiheina olivat mukaeltu tipu ja pääsiäismuna. Pääsiäinen on Postin kolmanneksi suosituin korttisesonki.

Minni Havas on piirtänyt iloisen väriseen Karuselli-ikimerkkiin karusellihevosen. Suosittu postikorttitaiteilija Anna-Mari West on puolestaan kuvannut kesäiseen ikimerkkiin perinteisiä kesäkukkia. Kimpussa on päivänkakkaroita, puna-apiloita, kissankelloja ja mustikanvarpuja. Kansainvälisiin postikortteihin ja kevyisiin kirjeisiin käyvät Stina Hovin suunnittelemat Tyynen rauhallisesti -merkit, jotka kuvaavat upeasti Suomen luontoa eri vuodenaikoina.

Ensipäiväntilaisuus on perjantaina 24.2. kello 13–17 Tampereella Postimuseossa museokeskus Vapriikissa. Ainostaan silloin kävijät saavat lähetyksiinsä ensipäivänleimoja. Ensipäiväntilaisuudessa on mukana myös Suomen postcrossingyhdistys, joka kertoo muun muassa mitä ovat maksimipostikortit ja esittelee postcrossingia harrastuksena.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!