Ensipäivä Postimuseossa

Posti julkaisee 20. tammikuuta postimerkit ystävänpäiväksi ja talvisiin tervehdyksiin. Posti kunnioittaa 100-vuotiasta Suomea julkaisemalla uuden Suomen lippu -postimerkin. Kansainvälinen Lions-liiton 100-vuotisjuhla huomioidaan omalla pienoisarkilla. Uusien postimerkkien ensipäivätapahtuma on Postimuseossa Vapriikissa.

  • Julkaistu
    16.1.2017
  • Kirjoittanut
    Helena Pärssinen

Ohjelmassa on merkkien leimausta, pienoisnäyttely ystävänpäiväpostimerkkien suunnittelukilpailun töistä ja muuta ohjelmaa.

Ystävänpäiväpostimerkeissä sykkii sininen sydän. Tämän vuoden ystävänpäivän postimerkit valittiin kilpailun kautta. Graafikko Ari Kiven suunnittelemat siniset sydämet sopivat hienosti Suomen juhlavuoteen.

Euroopan yhteisen EUROPA-postimerkkisarjan teemana on tänä vuonna linnat. Koska Posti julkaisi hiljattain postimerkkivihon vanhoista linnoista, Anssi Kähärän Lumilinna antaa uuden näkökulman aiheeseen. Suomen 100-vuotisjuhla näkyy monin tavoin myös postimerkeissä. Juhlakauden aloittaa Ossi Hiekkalan kuvittama Suomen kansallislippu.

Kansainvälinen Lions-järjestö täyttää 100 vuotta. Järjestön tekemää hyväntekeväisyystoimintaa kunnioitetaan kahden kotimaan ikimerkin pienoisarkilla, jonka on suunnitellut Klaus Welp. Kuvituksena on järjestön pinssejä ympäri maailman.

Ensipäiväntilaisuus on perjantaina 20.1. kello 13–17 Postimuseossa Vapriikissa, jolloin on merkkien leimausta. Esillä on pienoisnäyttely ystävänpäiväpostimerkkien suunnittelukilpailun töistä, joista paikalla on kertomassa Postin Design Manager Tommi Kantola. Esillä ovat kisassa palkitut ja muutamia muita töitä.

Kirje tuntemattomalle – pop up -kirjepajassa, yhteistyössä Setlementti Tampere ry:n kanssa, kirjoitetaan voimauttava kirje yksinäiselle ja tukea tarvitsevalle. Kirjeet toimitetaan perille ystävänpäivään mennessä. Paikalla on myös Suomen postcrossingyhdistys. Vapaa pääsy tilaisuuteen.

 

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!