Helsinki 1918 uusintaluento

Jäikö Tuomas Hopun luento Helsinki 1918 kuulematta? Tänään tiistaina 17.4. järjestetään uusintaluento, jolla kuullaan millaisia vaikutuksia sodalla oli helsinkiläisten elämään. Ennen luentoa klo 17 opastus Tampere 1918 -näyttelyyn pääsymaksun lunastaneille. Luennolle on vapaa pääsy.

  • Julkaistu
    17.4.2018
  • Kirjoittanut
    Suvi Syynimaa

Vallankumouksen ja vanhan vallan Helsinki 1918 oli monisäikeinen ripaus tavallista kaupunkilaiselämää vahvalla venäläismausteella, punaisella väkivallalla, saksalaisvaltauksella ja valkoisen hallinnon niin ikään väkivaltaisella järjestyksen palautuksella. Helsinki oli paikka, jossa punainen vallankumous syntyi ja siellä se myös hiipui saksalaisen apuretkikunnan tulon seurauksena. Itse Helsingin valtaustaistelu oli sekin varsin verinen.

Tuomas Hoppu on Pirkkalassa asuva historiantutkija, joka on kirjoittanut laaja-alaisesti lähes parikymmentä kirjaa. Eniten hän on profiloitunut sisällissodan 1918 historiantutkijana.

 

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!