Hurriganesia ja tekstiilitaidetta Vapriikin viikonlopussa

Lauantaina 24.9. rytisee rock, kun Vapriikissa vietetään Hurriganes-näyttelyn tapahtumapäivää. Sunnuntaina 25.9. tutustutaan moderniin tekstiilitaiteeseen, kun vuorossa on uuden Johtolanka-näyttelyn tapahtumapäivä.

  • Julkaistu
    22.9.2016
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Valokuvaaja Risto Vuorimies eli unohtumattomia hetkiä, kun hän tallensi Hurriganes-yhtyeen alkutaipaleita, alkuvuodesta 1973 loppuvuoteen 1975 asti. Keräilijä ja Hurriganes-tietäjä Esa Elgström kiinnostui yhtyeestä ollessaan itse vielä rokkia diggaava nuorukainen, ja sai sitä kautta syvällisen innostuksen, joka on johtanut tarkkaan ja huolelliseen yhtyeen vaiheiden tutkimiseen ja fanitavaroiden keräilemiseen. Lauantaina 24.9. kello 14 Vuorimies ja Elgström paneutuvat näyttelyn syvimpään olemukseen näyttelytilassa. Tule kuulemaan keikkamuistoja!

Kello 16 Vuorimies ja Elgström kertovat museoravintolassa tarinoita Hurriganeslevyjen kansien edestä, takaa ja välistä. Kello 17 kuullaan, millainen soundi lähtee Fender-Stratosta. Esittelijänä toimii muusikko Antti Rautajoki Remu&Hurriganesista. Ravintolatilan tapahtumiin on vapaa pääsy.

Sunnuntaina 25.9. juhlitaan perjantaina avautunutta Johtolanka-näyttelyä, joka on TEXO:n 10. tekstiilitaiteen triennaali. Kello 13 on mahdollisuus tutustua näyttelyyn asiantuntijan johdolla.

Kello 14 professori Päikki Priha luennoi aiheesta Nuortuu vanhetessaan – Suomalaisen tekstiilitaiteen 60 värikästä vuotta. Luvassa on kuvakatsauksen lisäksi tarinoita taiteilijoiden elämästä. Kello 15.30 vuoden tekstiilitaiteilija Pirjo Kääriäinen luennoi aiheella Tekstiilismi -Tekstiili on nyt hip, pop ja tech!

Luennoille on vapaa pääsy.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!