Jääkauden jättiläiset valtaavat Vapriikin

Vapriikissa avautuu 29. tammikuuta näyttely, joka vie kävijän matkalle jääkauteen. Nyt pääsee kasvokkain niin mammutin, sapelihammaskissan kuin villasarvikuononkin kanssa!

  • Julkaistu
    28.1.2016
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Jääkauden jättiläiset on koko perheen näyttely, joka johdattaa toisenlaiseen maailmaan, jääkauden maisemiin 20 000–30 000 vuoden taakse. Aidonkokoiset eläimet takaavat museoelämyksen etenkin lapsille. Kuinka iso on mammuttivauva? Miten pitkät ovat sapelihammaskissan torahampaat?

Näyttely on tuotettu yhteistyössä italialaisten Contemporanea Progettin ja Exponan sekä saksalaisen Neanderthal-museon kanssa. Eläinten rekonstruktiot tulevat Italiasta, Museo Jesolosta. Vapriikki on lisäksi saanut näyttelyyn esinelainoja Suomen kansallismuseosta sekä täysin ainutlaatuisia, yli 20 000 vuotta vanhoja venus- ja eläinveistoksia Pietari Suuren etnografisesta ja antropologiseta museosta, Kunstkamerasta.

Tiedonjanoisille tarjolla on tukeva tietopaketti jääkauden luonnosta ja olosuhteista, maailman vanhimmasta tunnetusta taiteesta ja ihmisten elämästä. Jääkauden jättiläiset -näyttely on sekoitus luonnontiedettä, arkeologiaa ja historiaa.
Mukana on alkuperäisiä arkeologisia löytöjä, esineitä ja luita. Jääkauden suurten saalistajien ja kasvinsyöjien lisäksi Vapriikissa kerrotaan ihmisen selviytymisestä jääkauden muuttuvissa olosuhteissa. Oman osion näyttelyssä saavat Karijoen Susiluolan löydöt, jotka ovat puhututtaneet tutkijoita jo parinkymmenen vuoden ajan.

Näyttelyyn liittyy oheisohjelmaa keväällä 2016. Jääkausiaiheinen luentosarja starttaa jo 3.2. Lisäksi luvassa on lasten museosunnuntai jääkausiteemalla 21.2. ja ohjelmaa perheille hiihtolomaviikolla.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!