Jääkauden jättiläisissä jo 80 000 kävijää

Vapriikin 29.1. avautuneessa Jääkauden jättiläiset –näyttelyssä on vieraillut jo 80 000 kävijää. Näyttely vie kävijän matkalle jääkauteen, ja esittelee sukupuuttoon kuolleet mammutit, sapelihammaskissat, villasarvikuonot sekä muut suuret eläimet aidonkokoisina mallinnoksina.

  • Julkaistu
    27.5.2016
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Luokkaretket ovat täyttäneet näyttelyn kuluvina viikkoina.

– Näin suosittu on aiemmin ollut vain Terrakotta-armeija -näyttely, joka oli esillä Vapriikissa vuonna 2013, kertoo vs. museonjohtaja Marjo-Riitta Saloniemi.
– Mielenkiintoista nähdä, pääseekö Jääkauden jättiläiset samoihin lukuihin Terrakotan kanssa, kun se elokuussa sulkeutuu.

Näyttely on tuotettu yhteistyössä italialaisten Contemporanea Progettin ja Exponan sekä saksalaisen Neanderthal-museon kanssa. Eläinten rekonstruktiot tulevat Italiasta, Museo Jesolosta. Vapriikki on lisäksi saanut näyttelyyn esinelainoja Suomen kansallismuseosta sekä täysin ainutlaatuisia, yli 20 000 vuotta vanhoja venus- ja eläinveistoksia Pietari Suuren etnografisesta ja antropologisesta museosta, Kunstkamerasta.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!