Jääkauden jättiläisissä jo yli 11 000 kävijää

Vapriikin 29.1. avautuneessa Jääkauden jättiläiset -näyttelyssä vieraili ensimmäisen kahden viikon aikana yli 11 400 kävijää. Näyttely vie kävijän matkalle jääkauteen, ja esittelee sukupuuttoon kuolleet mammutit, sapelihammaskissat, villasarvikuonot sekä muut suuret eläimet aidonkokoisina mallinnoksina. Etenkin lapsiperheet ovat olleet kiinnostuneita näyttelystä.

  • Julkaistu
    17.2.2016
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

– Ihmisiä kiinnostaa jääkausi ja se, miten ankarissa luonnonoloissa elettiin ja selvittiin hengissä. Jättiläiskokoiset eläimet ovat samanaikaisesti pelottavia ja kiehtovia. Mammutin ja villasarvikuonon poikaset ovat erityisesti lasten mieleen, sanoo vs. museonjohtaja Marjo-Riitta Saloniemi.

Näyttely on tuotettu yhteistyössä italialaisten Contemporanea Progettin ja Exponan sekä saksalaisen Neanderthal-museon kanssa. Eläinten rekonstruktiot tulevat Italiasta, Museo Jesolosta. Vapriikki on lisäksi saanut näyttelyyn esinelainoja Suomen kansallismuseosta sekä täysin ainutlaatuisia, yli 20 000 vuotta vanhoja venus- ja eläinveistoksia Pietari Suuren etnografisesta ja antropologisesta museosta, Kunstkamerasta.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!