Jääkiekkomuseossa avautuu kaksi pienoisnäyttelyä

Suomen Jääkiekkomuseo avaa keskiviikkona 13.4. perusnäyttelynsä yhteydessä kaksi ajankohtaista pienoisnäyttelyä. Edesmennyttä Aarne Honkavaaraa kunnioitetaan valokuvanäyttelyllä. Nuorten Leijonien maailmanmestaruutta puolestaan juhlistetaan kymmenellä huippuesineellä.

  • Julkaistu
    11.4.2016
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Aarne Honkavaara 1924 – 2016

Jääkiekkomuseo kunnioittaa valokuvanäyttelyllä edesmennyttä Aarne Honkavaaraa.

Aarne ”Dynamo” Honkavaara oli parhaimmillaan sekä SM-sarjan että Leijonien johtava pelaaja, paras maalintekijä ja kapteeni. Honkavaara toimi myös sekä seurajoukkueensa että Leijonien valmentajana. Hän aloitti lajin tilastoinnin Suomessa ja toimitti ja julkaisi Jääkiekkokirjaa vuodesta 1960 alkaen. Honkavaaran panos Jääkiekkomuseon syntyyn ja sen alkuvuosien toimintaan oli keskeinen.

Nuoret Leijonat 2016

Jääkiekkomuseo tuo esille kymmenen huippuesinettä nuorten maailmanmestareiden kisataipaleelta.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruudesta pelattiin vuoden vaihteessa Helsingissä. Nuorten Leijonien matkassa kulki parhaimmillaan yli kaksi miljoonaa suomalaista. Kotikisat kruunasi maailmanmestaruus, joka oli Leijonien neljäs kyseisessä ikäkausisarjassa. Turnaus toi näyttävästi yleiseen tietoisuuteen uuden lahjakkaan sukupolven energiset kiekkoilijat, joista useat olivat osoittaneet taitonsa korkealla sarjatasolla jo ennen maailmanmestaruutta.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!