Jääkiekkomuseossa on Mestis-meininkiä

Suomen Jääkiekkomuseo järjestää Mestis-teemapäivän sarjan 20-vuotishistorian kunniaksi Vapriikissa sunnuntaina 8.3.2020. Paikalla tavattavissa ovatrunkosarjan kärjessä kamppailevat Imatran Ketterä ja Tampereen Koovee.

  • Julkaistu
    4.3.2020
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Tapahtuma alkaa kello 13 joukkueiden esittäytymisellä. Yleisö voi tutustua seuroihin, pelaajiin ja palkintoihin Mestiksen-runkosarjan päätöksen ollessa kuumimmillaan.Joukkueet esittelevät taustatoimintaansa ja historiaansa, minkä mukaisesti hallitseva mestari Ketterä tuo paikalla ihailtavaksi Mestis-pokaalin.

Tapahtuma huipentuu leikkimieliseen laukauskilpailuun museon simulaattorissa, missä vieraat pääsevät testaamaan taitojaan. Tilaisuus päättyy kello 15 mennessä.

Jääkiekkomuseon erityisvieraina Mestikseen tutustumassa on Kangasalan Kisa-Eaglesin F1-junioreita.

Mestis-sarja eli Suomen jääkiekkoliiton mestaruussarja on suomalaisen jääkiekon toiseksi korkein sarjataso. Se perustettiin vuonna 2000 korvaamaan I-divisioona. Mestison elintärkeä osa jääkiekon pelaajakasvatusta ja nauttii suosiota etenkin kaupungeissa, joissa ei ole Liiga-joukkuetta. Sekä Ketterä että Koovee ovat tällä kaudella kiinnostavia joukkueita. Sarjaan vasta kaksi kautta sitten noussut, mutta silti viime kaudellamestaruuden voittanut Ketterä on kiinni runkosarjan voitossa ja mestarisuosikki myös tänä vuonna. Vahvasti kauden aloittanut, mutta tällä hetkellä vastatuulessa kamppaileva Koovee taistelee myös sarjan kärkisijoista. Mestiksen sloganin mukaisesti ”Suomen viihdyttävinlätkä” kulminoituu sarjan pudotuspelivaiheen alkaessa 14.3.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!