Jari Kurri – Stanley Cup -sormusten ritari

Jari Kurri tietää, mitä on kiekkokulttuuri. Hän on elänyt sen kaiken keskellä, tuottanut sitä terävimmällä kansainvälisellä huipulla, nauttinut itse pelistä ja antanut arvon kannattajille, jotka tuovat lopulta koko kilpaurheilulle mielekkyyden.

  • Julkaistu
    14.3.2013
  • Kirjoittanut
    Kristiina Koivuniemi

Jari Kurri tietää, mitä on kiekkokulttuuri. Hän on elänyt sen kaiken keskellä, tuottanut sitä terävimmällä kansainvälisellä huipulla, nauttinut itse pelistä ja antanut arvon kannattajille, jotka tuovat lopulta koko kilpaurheilulle mielekkyyden. Hän kuului siihen rinkiin, joka sinetöi Edmontonin mestareiden kaupungiksi, ”City of Champions”. Hän tunnusti numeronsa jäädytystilaisuudessa loppuunmyydyssä Oilersin kotihallissa, haltioituneen yleisön edessä: ”I always felt appreciated”.

Tästä huolimatta tuodessaan materiaalin legendaarista uraansa ja palkintokokoelmaansa esittelevään näyttelyyn Jari Kurri mainitsi vaatimattoman kohteliaasti, että tässä olisi nyt sitten jotakin krääsää. Kurrin kunnioitus lajia ja sen sisällään pitämiä palkintoja kohtaan on kuitenkin ilmiselvä ja niin viattoman aito kuin vain lähtemätöntä rakkautta lajiaan kohtaan tuntevalla urheilijalla voi olla. Ennemminkin uskoisin tuon kommentin kertovan jotakin tyypillistä Jari Kurrista, kaukaloiden huippuammattilaisesta, joka kaiken menestysmyllytyksen jälkeen on pitänyt päänsä kylmänä, mutta sydämensä sitä vastoin edelleen lämpimänä rakastamalleen pelille.

Jari Kurri -näyttelyyn kannattaa tutustua. Viiden Stanley Cup -sormuksen ritarin palkintokokoelma asettaa näytteille materiaalia, jonka äärelle ei välttämättä toiste pääse. Mukana ovat kaikki viisi Stanley Cup -sormusta ja Stanley Cup -pienoispokaalia, Campbell-konferenssin mestaruudesta saadut seitsemän pienoispokaalia sekä NHL:n herrasmiespelaajan palkinto Lady Byng Memorial Trophy vuodelta 1985. Esineistössä näkyvät Kurrilla hallussa olevat, kaikki neljä virallista NHL Milestones Awards -tavoitetta, jotka myönnetään 400. maalista, 600. syötöstä, 1 000. pisteestä ja 1 000. ottelusta. Esillä ovat myös Kurrin arvokisamitalit, joista mainittakoon läpimurron pohjustanut 18-vuotiaiden EM-kultamitali vuodelta 1978 ja peliuran paketoinut olympiapronssi keväältä 1998. Lisäksi runsaasti muuta mielenkiintoista materiaalia!

Jarin terveiset meille kaikille tulevat tässä

On hieno kunnia päästä jakamaan nämä muistot urheilijauraltani teidän kanssanne.

Jokaisen palkinnon takaa löytyy aina oma tarinansa ja erilaisia muistoja – mahtavia voittoja, mutta myös muutama katkera tappio.

Tottakai Stanley Cup -mestaruudet ja niistä saadut sormukset kruunaavat vuosien työn jääkiekkouraltani. Mukana on kuitenkin myös pikkupoikana saatuja mitaleita hiihdosta, jalkapallosta ja yleisurheilusta, ja ne kuvaavat hyvin innokasta ja monipuolista urheilutaustaani.

Toivottavasti näyttely antaa intoa nuorille pojille ja tytöille harrastaa urheilua ja saavuttaa omia hienoja muistoja.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyni Jääkiekkomuseoon!

Terveisin,
Jari Kurri

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!