Kadonneet kaunottaret -näyttelyn viimeinen viikonloppu

Suosittu Kadonneet kaunottaret -näyttely päättyy sunnuntaina 8.4. Näyttelyn viimeisenä viikonloppuna Vapriikki tarjoaa pääsylipun lunastaneille kävijöille asiantuntijaopastuksia, oppaina muotoilija Tauno Tarna ja tutkija Antti Liuttunen.

  • Julkaistu
    3.4.2018
  • Kirjoittanut
    Suvi Syynimaa

Kadonneet kaunottaret -näyttely esittelee Tampereen katukuvasta kadonneita uusrenessanssi- ja jugendkauden rakennuksia. Niitä rakennettiin Tampereelle kaupungin voimakkaan kasvun aikana 1900-luvun vaihteen molemmin puolin. Monet niistä purettiin uusien rakennusten tieltä, mutta myös tulipalot ja sodat ovat vaatineet oman veronsa.

Näyttely lähestyy kohdettaan valokuvin, rakennuspiirustuksin ja esinein hyödyntäen myös 3D-mallinnusta. Esittelyssä on kymmeniä tamperelaisia rakennuksia, jotka on joko hävitetty tai joita on aikojen kuluessa muunneltu. Lisäksi tutustutaan suunnitelmiin, jotka ovat jääneet toteuttamatta. Tyylisuuntien ja arkkitehtien lisäksi huomioidaan myös rakentajat ja rakennusten suojelijat.

LA 7.4. klo 16.30 Asiantuntijaopastus Kadonneet kaunottaret -näyttelyssä, oppaina muotoilija Tauno Tarna ja tutkija Antti Liuttunen

SU 8.4. klo 12 ja 14 Asiantuntijaopastus Kadonneet kaunottaret -näyttelyssä, oppaina muotoilija Tauno Tarna ja tutkija Antti Liuttunen

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!