Keisareiden Tampere – luento 26.10.

Ensi keskiviikkona 26.10. kello 18 Vapriikin luentosarjalla perehdytään keisareiden Tampereeseen. Jarmo Peltola Tampereen yliopistolta kertoo 1800 luvun tapahtumista. Luennolle on vapaa pääsy.

  • Julkaistu
    26.10.2016
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Tampere kasvoi 1800-luvulla tuhannen asukkaan kyläpahasesta Suomen kolmanneksi suurimmaksi kaupungiksi. Tampereen kasvu perustui keisareiden koskivoiman vuoksi paikkakunnalle myöntämien privilegioihin, joiden myötä perustetut tehtaat menestyivät, vaikka konkurssejakin nähtiin.

Tampereen tehtaat olivat Suomen suurimpia teollisuuslaitoksia ja Pohjoismaiden mittakaavassa merkittäviä. Tampereen tarina oli varsinkin vuosina 1836–1860 pitkälti sama kuin Finlaysonin tarina. Ilman ulkomailta tuotua tietotaitoa ei Tampere olisi kukoistanut. Ilman maahanmuuttajien panosta Tampere ei olisi se Tampere, minkä me tänä päivänä näemme, koemme ja tunnemme.

Luennoitsijana kuullaan 26.10. FT Jarmo Peltolaa. Hän työskentelee yliopistontutkijana Tampereen yliopiston historia oppiaineessa ja tutkii tällä hetkellä Finlaysonin Tampereen tehtaiden historiaa.

Kaikem paree Tampere –luentosarja keskiviikkoisin Vapriikissa

26.10. FT Jarmo Peltola: Keisareiden kaupunki? Tampere keisareiden aikana 1800-luvulta 1900-luvun alkupuolelle

Luennot on tuotettu yhteistyössä Tampereen seudun työväenopiston kanssa.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!