Keskellä Pekingiä sijaitsevan Kielletty kaupunki on maailman suurin palatsialue. Se rakennettiin vuosina 1408–20. Korkeiden muurien ympäröimä kaupunki oli viiden vuosisadan ajan salattu vallan keskus, maailman keskipiste, jota hallitsi Kiinan keisari, Taivaan Poika. Kaupunkiin pääsivät ainoastaan virkamiehet, palvelijat, vartijat ja tarkoin valitut aateliset. Tavalliselta kansalaiselta oli sinne pääsy kielletty.
Palatsialue on valtava, noin 72 hehtaaria ja siellä on noin 900 rakennusta. Alueella on myös lukuisia puistoja ja temppeleitä. Parhaimmillaan keisarilliseen hoviin kuului 5000 jäsentä. Keisarit viettivät päivänsä palvelijoidensa ympäröiminä tarkoin säädellyn tiukan aikataulun mukaan.
Kielletyssä kaupungissa ehti asua 24 Ming- ja Qing-dynastioiden keisaria, heistä viimeisimpänä Pu Yi. Nykyään alue kuuluu Unescon maailman kulttuuriperintölistalle.
Vapriikin näyttelyssä kävijät pääsevät kurkistamaan Kielletyn kaupungin loisteliaaseen ja yltäkylläiseen hovielämään: mitä syötiin, miten huviteltiin, mitä harrastettiin, miten kaunistauduttiin. Tutuksi tulee myös Kielletyn kaupungin arkkitehtuuri ja sen symboliikka, uskontokäsitykset sekä keisarillinen hallintojärjestelmä virkamiehineen ja eunukkeineen. Näyttely tarkastelee myös naisia ja naisten asemaa aina keisarinnoista jalkavaimoihin.
Näyttelyyn kuuluu loisteliasta 118 esinettä: huonekaluja, seremoniallisia vaatteita, silkkimaalauksia, kalligrafiaa, koruja, koriste-esineitä, posliinia ja keramiikkaa sekä uskonnollista esineistöä.