Koululaistehtävät

Näiltä sivuilta löydät Vapriikin näyttelyihin liittyviä tehtävälomakkeita, joita voi tulostaa ja kopioida. Eri-ikäisille oppilaille ja opiskelijoille suunnatut tehtävät ovat avuksi museokäyntiä suunniteltaessa, ja niitä voi tehdä sekä museossa että kotona ja koulussa.

Opettajan kappaleet ovat saatavilla Vapriikin infopisteeltä museokäynnin yhteydessä.


Piilossa näkyvillä - Vapriikin erikoiset aarteet

Näyttelyiden lisäksi Vapriikin käytävilläkin riittää nähtävää! Nyt pääset tutustumaan tehtävien ja videoiden avustuksella myös näihin esillä oleviin aarteisiin.

Videot löytyvät Vapriikin Youtube-kanavalta, osoitteesta https://www.youtube.com/channel/UC0loOHjrDujGvMUV-mKvw2w

Kevätbingo

Mitä kevään merkkejä löydät luonnosta? Tampereen luonnontieteellisen museon kevätbingon avulla voit seurata kevään edistymistä. Lähde siis ulos retkelle ja tulosta bingo mukaasi!

Tampereen luonnontieteellisen museon uudet tehtävät

Opetuspaketteja voi käyttää ikäryhmille suosituksiemme mukaisesti, mutta myös soveltaen oppilaiden tarpeisiin. Tehtävät on tarkoitettu tulostettaviksi kaksipuolisena A4-arkille. Tulostuksen voi tehdä mustavalkoisena.

Oppilastehtävät 0          suositeltu eskareille

Oppilastehtävät 1          suositeltu 1.-3.-luokkalaisille

Oppilastehtävät 2          suositeltu s2-oppilaille tai 1.-3.-luokkalaisille

Oppilastehtävät 3          suositeltu 4.-6.-luokkalaisille

Oppilastehtävät 4          suositeltu 7.-9.-luokkalaisille

Oppilastehtävät 5          suositeltu 2. asteen oppilaille

    Alakoulujen teematehtävät

    Tehtävät on suunniteltu uuden opetussuunnitelman mukaan. Ne käsittelevät ilmiöpohjaisesti museoita yhdistäviä teemoja: viestintä, ihminen ja luonto sekä harrastukset. Jokaisessa paketissa oppilaat pääsevät tutustumaan kolmeen eri näyttelyyn niitä tutkien ja tehtäviä ratkoen.

    Ladattuasi tehtävät tulosta ne vaakasuoraan jolloin jokainen oppilas saa omakseen pienen 8-sivuisen vihkosen. Opettajan vastaukset ja palautelomakkeen saat ilmoittautuessasi Vapriikin infoon.

    Tehtävät on suunniteltu Postimuseon ja Vapriikin yhteistyönä.

    Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!