Kulttuuriympäristökävelyt lauantaina 12.9.

Lauantaina 12.9. Pirkanmaan maakuntamuseo järjestää kaksi kävelykierrosta, joilla pääsee tutustumaan Vapriikin historiaan sekä Tampereen keskustan arkeologisiin kohteisiin. Kierroksille on vapaa pääsy ja ne liittyvät Euroopan kulttuuriympäristöpäiviin.

  • Julkaistu
    9.9.2015
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Vapriikin rakennushistoriaa sisältä ja ulkoa –kierros kello 13 tutustuttaa museokeskus Vapriikin historiaan. Vapriikki toimii entisessä Tampellan konepajassa, joka on tärkeä pala Tampereen teollisuuden historiaa Tammerkosken kansallismaisemassa. Opastetulla kierroksella tutustutaan Vapriikin teolliseen menneisyyteen ja rakennushistoriaan; mitä konepajan tunnusmerkkejä Vapriikista löytyy, ja miten moniosainen rakennus on muuttunut 1800-luvun lopulta tähän päivään. Mitä valmistettiin Alaverstaalla? Entä missä sijaitsivat valimo, Susipiha ja puuhiomo?

Klo 14.10 starttaa kävelykierros Tampereen keskustan arkeologisille kohteille. Arkeologi Sami Raninen opastaa historiallisesti merkittävien kohteiden sijaintipaikoille. Kävelylle lähdetään Vapriikin pääoven edestä.

Molemmille kierroksille on vapaa pääsy ja ne kestävät noin tunnin. Kierrokset liittyvät Euroopan kulttuuriympäristöpäiviin, jonka tapahtumat keskittyvät syyskuun toiseen viikonloppuun. Tänä vuonna teemana on teollisuuden ja tekniikan perintö. Euroopan laajuinen tapahtuma aktivoi ihmisiä tutustumaan omaan kulttuuriympäristöönsä ja toimimaan sen puolesta.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!