Kysyitkö sinä jotakin kuraattorilta?!

Museokeskus Vapriikki osallistui 18.9.2013 kansainväliseen Ask a Curator –tapahtumaan. Yhden päivän ajan asiakkaat ympäri maailman saattoivat kysyä museoilta niiden toimintaan…

  • Julkaistu
    25.9.2013
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Museokeskus Vapriikki osallistui 18.9.2013 kansainväliseen Ask a Curator –tapahtumaan. Yhden päivän ajan asiakkaat ympäri maailman saattoivat kysyä museoilta niiden toimintaan liittyviä asioita Twitterissä, ja vastaus oli taattu.

Vuosittain järjestettävässä tapahtumassa oli tällä kertaa mukana yhteensä 622 museota 37:stä eri maasta. Twiittejä lähetettiin päivän aikana yli 26 000. Suomesta mukana olivat Vapriikin lisäksi Mediamuseo Rupriikki, Aboa Vetus & Ars Nova, Postimuseo ja Valokuvataiteen Museo. Kysymyksiä sai lähettää Twitterissä suoraan museolle tunnuksella @vapriikki ja liittämällä tunnuksen #askacurator viestiinsä.

Vastaajina Vapriikissa oli neljä museoalan ammattilaista, jotka sopivat päivystävänsä netin äärellä kello 9–17. Vapriikilla on Twitterissä 770 seuraajaa, joten kysymyksiä toivottiin tulevan.

Vapriikki saikin päivän aikana reilut kymmenen kysymystä. Yleisö halusi muun muassa tietää, koska Vapriikissa on seuraavan kerran esillä Suomen esihistoriaa, mitkä ovat Vapriikin vahvuudet, mikä on kuraattorin lempiesine ja mikä museon erikoisin esine kokoelmissa. Vastaus viimeiseen kysymykseen yllätti osan museolaisistakin, sillä Vapriikin erikoisimmaksi esineeksi mainittiin puetut kirput, jotka voi nähdä vain mikroskoopin läpi.

Museossa usko Twitterin nousuun on kova, ja ensi vuonna mukana ollaan uudelleen. Ehkäpä silloin joku seuraajistamme muistaa jo, että #askacurator tarkoittaa, että voi vihdoin saada suoran ja helpon yhteyden museoon. Silloin voi kysyä vaikka sitä, minne mummon vanhan kaappikellon voisi lahjoittaa, kun se vie niin kovasti tilaa olohuoneessa. Tai että mitä se museoihminen tekee työkseen, paitsi lukee Twitteriä!

Lisää tietoa tapahtumasta Twitterissä: @Askacurator

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!