Lapset ovat parhaita museoasiantuntijoita

Museoiden Musti-kerhon jäsenet ovat mahtavaa porukkaa! Lapset innostuvat museoista ihan toisella tavalla kuin aikuiset. He uskaltavat tulkita näyttelyitä pelkäämättä, ymmärtävätkö taidetta vai eivät, tekevät loputtomasti kysymyksiä saadakseen tietää ihan kaiken, ja riemuitsevat estoitta onnistuneesta työpajatuotoksesta. Ehkä meidän aikuistenkin pitäisi katsoa museoita lasten silmin.

  • Julkaistu
    24.9.2012
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

[ingress]Museoiden Musti-kerhon jäsenet ovat mahtavaa porukkaa! Lapset innostuvat museoista ihan toisella tavalla kuin aikuiset. He uskaltavat tulkita näyttelyitä pelkäämättä, ymmärtävätkö taidetta vai eivät, tekevät loputtomasti kysymyksiä saadakseen tietää ihan kaiken, ja riemuitsevat estoitta onnistuneesta työpajatuotoksesta. Ehkä meidän aikuistenkin pitäisi katsoa museoita lasten silmin.[/ingress]

Koska olet viimeksi kokenut mahtavan oivalluksen tunteen museossa tutkiessasi jotakin esinettä tai teosta? Oletko tullut onnelliseksi taulun väristä, huokaissut ihastuksesta nähdessäsi Tuhkimon lasikengän tai kirkaissut kauhusta tavatessasi irvistävän suden (ja sitten ollut helpottunut siitä, että se olikin täytetty – vau!).

Lapsille jokainen museokäynti on elämys. On harmillista, että monet aikuiset ajattelevat, että tulevat museoon kun saavat lapsille hoitajan kotiin. Lapsethan ne sinne museoon pitäisi ensisijaisesti viedä. On ihan tavallista, että Vapriikin käytävillä kuulee lasten houkuttelevan aikuisia vielä yhteen näyttelyyn ennen kahvitaukoa (Joooko äiti? Katsotaan vielä se Luonnontieteellinen museo niin sitten mennään syömään.)

Museoiden suosikkijuniorit mustikerholaiset tutustuivat syyskuun 16. Vapriikin Lennossa-näyttelyyn, ja tekivät siitä porukalla esittelyvideon. Lapset saivat itse valita kiinnostavimmat paikat ja faktat, ja kertoa niistä kameralle. Katso, mikä kerholaisia kiinnosti!

Vapriikki Vimeossa.


Musti-kerho

Tampereen museoiden lastenkerho on toiminut vuodesta 2008 alkaen. Jäsenet ovat 7-12 –vuotiaita ja joukossa on alusta alkaen ollut hieman enemmän poikia kuin tyttöjä. Kerholaiset tapaavat kerran kuukaudessa jossakin kaupungin museossa ja tutustuvat näyttelyihin, osallistuvat työpajoihin ja tapaavat museon asiantuntijoita. Tapaamisten aiheet vaihtelevat taiteesta tekniikkaan.Ks.

www.tampere.fi/mustikerho

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!