Lasten museopäivä Vapriikissa 28.10.

Ensi sunnuntaina 28.10.2018 Vapriikissa vietetään lasten museopäivää. Teema on Tähtiä ja idoleita. Päivän aikana voi tavata Juhlaprinsessan tai kiekkosankareita, ikuistaa tähtityylinsä muotokuvastudiossa, askarrella työpajoissa ja tutustua lasten kierroksilla Marilyniin sekä punkiin. Päivän päättää Orffien konsertti. Pääsymaksut sunnuntaina vain 6€, alle 7-vuotiaat maksutta. Pajat sopivat yli 5-vuotiaille.

  • Julkaistu
    27.10.2018
  • Kirjoittanut
    Heli Nousiainen

Ohjelma:

Klo 11–17 Nukkemuseon Tähti -äänestys
Ken on heistä kaikkein kaunein? Äänestä Nukkemuseon Tähteä ja voita! Äänestäneiden kesken arvotaan yllätyspalkinto. Paikka: Nukkemuseon sisäänkäynti, 3 krs.

Klo 11–13 Postimuseon fanikirjepaja (non stop)
Mitä olet aina halunnut kertoa idolillesi? Kirjoita tai piirrä tervehdyksesi, me postitamme sen! Postimuseon fanikirjepajassa tutustumme lyhyesti fanipostin historiaan ja osallistujat pääsevät kirjoittamaan tai piirtämään fanikirjeen omalle idolilleen. Postimuseo tarjoaa 50 ensimmäiselle pajaan osallistuvalle postimerkin ja kuoren kirjeen postittamista varten. Paikka: Kokoustilat, 2 krs.

Klo 11 ja klo 12 Lasten kierros Marilyn-näyttelyyn
Kuka oli Marilyn – nainen, joka tunnetaan pelkällä etunimellä? Lasten kierroksella tutustutaan maailman tunnetuimpaan naisnäyttelijään ja hänen ihmeelliseen elämäänsä. Kierros kestää noin puoli tuntia ja sopii yli 5-vuotiaille. Kierros alkaa Vapriikin sisääntuloaulasta.

Klo 12–14 ja 14.30–16.30 Muotokuvastudio avoinna
Ikuista valovoimainen filmitähtityylisi tai räjähtävä punkposeerauksesi muotokuvastudiossa! Jos kaipaat pukeutumiseesi lisää glamouria tai ripauksen punkkia, lainattavissa on monenmoista rekvisiittaa. Kuvat julkaistaan marraskuun alussa Vapriikin Facebook-sivulla, mistä ne voi tallentaa omaan käyttöön. Paikka: Marilyn-näyttelyn edusta.

Klo 13–15 Tähtiheijastintyöpaja (non stop)
Tuiki tuiki tähtönen! Työpajassa tehdään syksyn pimeisiin oloihin sopiva tähtiheijastin. Paikka: Vapriikin korkea halli, 1 krs.

Klo 13–16 Prinsessa vai punkkari? Pikakampauspiste avoinna
Saisiko olla punkkaritukkaa, lettikampaus vai 50-luvun tyyliä? Pikakampauksia lapsille loihtii Parturi-Kampaamo Estradi. Paikka: Työpajatila, 2 krs.

Klo 14 ja 15.30 Postimuseon Punk-koulu
Mitä on olla punk? Tule kokeilemaan ja kokemaan punk-henkeä Postimuseon työpajaan. Mikä olisi sinun punkbändisi nimi? Millainen logo bändillä olisi? Työpajassa suunnittelemme ja toteutamme oman punkbändin logon tai singlen kansikuvan. Jokainen osallistuja saa tehdä pajassa myös oman rintamerkin. Lähtö Punk-koulun oppitunnille Vapriikin sisääntuloaulasta.

Klo 14–16 Juhlaprinsessat tavattavissa
Tule tapaamaan upeat Lumikuningatar ja Jääprinsessa! Talviset juhlaprinsessat tekevät myös kasvomaalauksia halukkaille. Paikka: Museoravintola Valssi.

Klo 14–16 Lätkästarat simulaattorissa
Tule haastamaan Tapparassa pelanneet Pekka Saravo ja Teemu Aalto sekä Ilveksessä kiekkoilleet Pasi Määttänen ja Timo Peltomaa Suomen Jääkiekkomuseon kiekkosimulaattorissa! Ex-pelaajat jakavat myös nimmareita halukkaille. Paikka: Suomen Jääkiekkomuseo, 3 krs.

Klo 15–16.30 Afrikan tähti -pelimaraton (non stop)
Kuka löytää ensimmäisenä maailman suurimman timantin, Afrikan tähden? Tule pelaamaan Suomen rakastetuinta lautapeliä! Paikka: Mediamuseo Rupriikin ja Pelimuseon edusta, 2 krs.

Klo 16.30 Musiikkia: Orffit
Lastenmusiikkiorkesteri Orffit on lempeä mutta villi. Orffeilla on kitaroita, saksofoneja, haitareita ja pikkusriikkisen kummalliset rummut. Orffin lauluistaan tiedetään seuraavaa: Laulut soitetaan peräkkäin pienien väliuteliaisuuskohtausten kera. Aluksi soitetaan ensimmäinen laulu ja lopuksi viimeinen. Paikka: Vapriikin korkea halli, 1 krs.

Koko päivän kaikki lastenlipun hinnalla (6€) museoon. Päivän aktiviteetit sopivat yli 5-vuotiaille. Muutokset mahdollisia.

Yhteistyössä: Juhlaprinsessa, Parturi-kampaamo Estradi, Ilves Alumnit, Tappara Alumnit ja Orffit.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!