Lasten museosunnuntaissa on teatterin taikaa

Vapriikissa vietetään sunnuntaina 27.10. lasten omaa museopäivää teatteriteemalla. Kuinka tehdään teatterimeikki, miten esiinnytään lavalla, ja mitä kaikkea jännittävää onkaan tapahtunut Tampereen teattereissa aikoinaan? Lasten päivänä sisäänpääsy kaikille vain 6€, alle 7-vuotiaat maksutta museoon.

  • Julkaistu
    25.10.2019
  • Kirjoittanut
    Heli Nousiainen

Ohjelma:

Klo 11 ja 12 Helmi Pöllösen yllätyspostia osa 2 – Pullopostiin kadonnut aarre.
Somana ry:n Museonauttien varjoteatteriesitys tarinatuokioistaan tutuksi tulleen Helmi Pöllösen kertomana. Mitä tapahtuukaan Helmi Pöllösen Pihlajalaakson ystäville Turre Postilaivakoiralle, Kiira Kirjekyyhkylle ja naapurin hopeanälkäiselle Pyry Harakalle sumuisella Itämeren saarella, kun pullopostin sisältä löytyy muinainen aarrekartta? Esiintyjinä Maiju Eronen ja Henna Moisio, kesto noin 30 min. Esitys on suunnattu 4–8 -vuotiaille.

Klo 11-12 ja 14-15 Sminkit kuntoon – kasvomaalausta ja maskeerausta
Oletko tänään kamala karhu vai kenties kehräävä kissa? Tule valitsemaan hahmosi hauskaa museopäivää varten ja maalauta kasvosi sen mukaisesti!

Klo 13 ja 15 Päivä teatterilaisena -työpaja
Toteuta näyttelijähaaveesi! Alkuverryttelyn, äänenavauksen ja harjoittelun jälkeen järjestetään ensi-ilta Teatterikaupunki-näyttelyn estradilla. Työpajan kesto on 60 min ja sen ohjaa näyttelijä Emilia Pokkinen. Rajoitettu osallistujamäärä ja ennakkoilmoittautuminen Vapriikin neuvontaan.

Klo 13 ja 15 Lastenkierros Teatterikaupunki -näyttelyyn
Lastenkierroksella tutustutaan Tampereen teatterihistoriaan leikin varjolla. Kesto noin 20 min.

Klo 13 ja 15 Kaupungin valot -siluettiaskartelutyöpaja
Miltä Tampere näyttää, kun aurinko laskee? Rakennusten ääriviivat piirtyvät horisonttiin. Näkyykö valoa ikkunassa? Työpajassa askarrellaan mustasta kartongista ja silkkipapereista varjokuva ikkunaan. Halutessaan varjokuvista voi koostaa lyhdyn pöydälle tai roikkumaan. Työpajan ohjaa Outi Virtanen. Työpajan kesto on noin 60 min, rajoitettu osallistujamäärä, ilmoittautuminen päivän aikana Vapriikin neuvontaan.

Klo 16-17 Teatraalinen naamiopaja, non-stop
Työpajassa jokainen tekee itselleen värikartongista naamion. Malleina on erilaisia eläinnaamiota, joiden lisäksi saa askarrella vapaavalintaisen teatterinaamion.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!