Liekeissä-luennot jatkuvat

Keskiviikkona 9.3. klo 18 Vapriikissa kuullaan jälleen maksuton yleisöluento. Tutkija Antti Liuttunen kertoo silloin palontorjunnasta sotavuosina. Tervetuloa! Luentoa voi seurata myös striiminä Vapriikin YouTube-kanavalla. Ennen luentoa kello 17 pääsylipun lunastaneet voivat tutustua Tampere liekeissä -luentoon opastetulla kierroksella.

  • Julkaistu
    7.3.2022
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Antti Liuttunen kertoo keskiviikkona sisällissodan taisteluiden ja talvisodan pommitusten aiheuttamista tulipaloista ja palontorjunnasta sodan äärimmäisissä olosuhteissa. Tampere on kokenut historiansa suurimmat tulipalojen aiheuttamat tuhot kahdessa sodassa, sisällissodassa ja talvisodassa.
Tampereen taistelun aikana keväällä 1918 tuhoutui 126 rakennusta, talvisodan pommituksissa tuhoutui 78 rakennusta kokonaan ja 240 vaurioitui. Myös ihmishenkiä menetettiin. Molemmissa sodissa suurin vastuu palontorjunnasta lankesi Tampereen kaupungin vakinaiselle palokunnalle, mutta talvisodassa myös VPK:lla ja tehdaspalokunnilla oli tärkeä rooli.

-Nämä kaksi sotaa olivat hyvin erityylisiä, mutta molemmissa palokunnat joutuivat työskentelemään äärimmäisen vaativissa oloissa, sananmukaisesti henkensä kaupalla, kertoo Liuttunen.

Luennon aikana nähdään suuri määrä valokuvia Vapriikin kuva-arkiston kokoelmista.

Luontostriimiin tästä

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!