Loppukiri!

Kyllä aika rientää. Terrakotta-armeijan reilut viisi esilläolokuukautta ovat hurahtaneet kuin siivillä, ja nyt alkavat Tampereen päivät olla luetut. Näyttely sulkeutuu…

  • Julkaistu
    23.11.2013
  • Kirjoittanut
    Marjo-Riitta Saloniemi

Kyllä aika rientää. Terrakotta-armeijan reilut viisi esilläolokuukautta ovat hurahtaneet kuin siivillä, ja nyt alkavat Tampereen päivät olla luetut. Näyttely sulkeutuu sunnuntaina 1.12. Soturit marssivat Vapriikissa siis enää vaivaiset kaksi viikkoa.

Vapriikissa on pitänyt kiirettä ja ovi on käynyt mukavasti heti ensimmäisestä avoinnaolopäivästä lähtien.  Asiakkaita on riittänyt välillä jonoksi saakka, mutta kaikki on sujunut mukavasti, lippuja on jaksettu ostaa ja  myydä hymyssä suin tiskin molemmin puolin. Ja hätäkös sitä on heinäkuussa jonottaa ulkosallakin,  jos ilma suosii eikä vettä tule niskaan. Terrakotta-armeijalle luotu mobiiliopastus on osoittautunut suosituksi ja erityisen iloisia olemme päivittäin meillä käyvistä venäläisturisteista.  Pullaa, kahvia ja lounaita on keitetty hartiavoimin ja opaskierroksiakin on vedetty sadoittain.

Terrakotta-armeijalla oli kunnianhimoinen kävijätavoite, 80 000. Se on Suomen oloissa kulttuurihistorialliselle näyttelylle todella kova tavoite. Moni pyöritteli epäuskoisena päätään, että jokaisena kuukautena pitäisi käydä 13 000 museovierasta, päivässä se tarkoittaisi noin 500 päivässä …  Me kuitenkin uskoimme näyttelyn kiinnostavan ihmisiä ja saavan joukot liikkeelle. Onneksi olimme oikeassa, kävijätavoite täyttyi jo sunnuntaina 20.10. Sen kunniaksi nautimme koko henkilökunnan voimin kakkukahvit. Loppua kohti tahti näyttää vielä kiihtyvän, ja nyt viikonloppuna menee rikki 110 000 kävijän raja. Eikä ole mahdotonta, että kun sunnuntaina kun suljemme näyttelyn ovet viimeistä kertaa, on terrakotta-armeijan Vapriikissa nähnyt huikeat 120 000 museovierasta!

Suuret vierasmäärät merkitsevät myös ruuhkia. Viikonloppuisin on todella vilkasta, viime lauantaina kävi yhden päivän aikana 2300 katsojaa. Rauhallisinta on arki-iltapäivisin, silloin voi ihan omassa rauhassaan keskittyä esineitten tarkasteluun muitten liikaa häiritsemättä. Viimeisellä näyttelyviikolla on Vapriikkiin mahdollista tulla myös iltaisin, pidämme ovet auki klo 21:een keskiviikkona 27.10. sekä vihon viimeisenä viikonloppuna, lauantaina ja sunnuntaina, molempina päivinä aina klo 21:een asti. Siis vielä ehtii!

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!