Luontopolku

Tammerkosken luontopolku on uusi, kosken varrella kulkeva, opastettu reitti ja samalla Tampereen uusin luontopolku


Reitti esittelee kosken varren suomalaista kansallismaisemaa ja luonnonympäristöä. Se on 2,6 km pitkä ja kesällä helppokulkuinen. Polku kiertää Tammerkosken yläjuoksun koski- ja kaupunkiluonnossa, lähellä Näsijärveä. Se kulkee kevyen liikenteen väyliä ja puistojen polkuja pitkin. Matkalla on 13 opastaulua, jotka kertovat paikallisesta luonnosta, kuten kaupungissa eläviä lintulajeista, kasviharvinaisuuksia ja lepakoista.

Polulle voi poiketa miltä tahansa opastaululta, ja reitin voi kiertää haluamassaan järjestyksessä


Luontopolun kartta löytyy museokeskus Vapriikin ulkoseinän opastaululta. Karttoja saa lisäksi Vapriikin infosta ja keskustorin laidalta, palvelupiste Frenckelliltä. Polun voi kulkea myös pelaamalla mobiilipeliä, jossa etsitään koskiluonnon aarteita! Peli toimii ActionTrack- sovelluksella, jonka voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupasta (App Store tai Google Play). Lataamisen jälkeen tarvitsee vain lukea luontopolun QR-koodi ja seikkailu voi alkaa! Tarkemmat latausohjeet ja QR-koodit löydät osoitteesta: http://www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto/luonnon-virkistyskaytto. QR- koodi löytyy myös luontopolun opastauluista.

Luontopolulle voi varata maksullisen opastuksen Vapriikin infon kautta. Huomioithan, että polulla ei ole talvikunnossapitoa!

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!