Keskiviikkoluennolla kuullaan Tampereen arkkitehtuurin historiasta

Arkkitehti Jorma Mukala tarkastelee ke 8.2. klo 18 alkavalla luennolla Tampereen kaupunkikuvan kehitystä/muuttumista merkityksellisten taitekohtien kautta. Luennolle on vapaa pääsy. Alunperin yksikerroksisten puutalojen kaupunki on läpikäynyt suuria muodonmuutoksia kehittyessään nykytampereeksi. Taitekohdat valaisevat muutosten luonnetta ja auttavat ymmärtämään kehityskulkuja, myös niiden kummallisuuksia. Voimakkaat kaupunkitilat, jyrkät vastakohtaisuudet ja karhea yleistunnelma kertovat Tampereen kaupunkikuvan luonteesta.

  • Julkaistu
    8.2.2023
  • Kirjoittanut
    Heli Nousiainen

Paikka: Museoravintola Valssi. Ennen luentoja klo 17 opastus Tampere ennen ja nyt -näyttelyyn sisältyy pääsymaksuun. Aamulehden tilaajat voivat seurata luentoa myös striiminä osoitteesta aamulehti.fi/live

Jorma Mukala (s.1954): opiskeli arkkitehdiksi Tampereella, toimi Aamulehden arkkitehtuurikriitikkona 2000-2008, Arkkitehti-lehden päätoimittajana 2009-2017 ja on toimittanut ja kirjoittanut kirjoja arkkitehtuurista, viimeisimpänä yhdessä taidehistorioitsija Markku Lahden kanssa toteuttama ”Tampereen arkkitehtuuriopas 1900-2021” (2021). Tällä hetkellä hän tekee kirjaa nykyarkkitehtuurin kehityksestä Suomessa 1960-2020 (hyvinvointivaltion aika).

Tuleva luento:
KE 15.2.  Iida Kalakoski: Kaupunkikuvan muuttuvat arvot
Luennolla tarkastellaan tamperelaisen kaupunkikuvan muutosta kulttuurisen kestävyyden, identiteetin ja muuttuvien arvojen näkökulmasta.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!