Marilyn & Co -pienoisnäyttely

Postimuseon pienoisnäyttely Marilyn & Co on esillä Vapriikin kokouskäytävällä 14.10.2018 saakka. Näyttely kertoo Marilyn Monroen uran kehityksestä ensipäivänkuorien avulla. Pienoisnäyttelyssä…

  • Julkaistu
    23.8.2018
  • Kirjoittanut
    @admin

Postimuseon pienoisnäyttely Marilyn & Co on esillä Vapriikin kokouskäytävällä 14.10.2018 saakka. Näyttely kertoo Marilyn Monroen uran kehityksestä ensipäivänkuorien avulla. Pienoisnäyttelyssä osa kuorista on ainutlaatuisia, sillä niissä on Marilynin vasta- ja kanssanäyttelijöiden omakätisiä nimikirjoituksia. Marilyn & Co tukee Vapriikin Marilyn – nainen roolien takana -näyttelyä ja se on esillä Vapriikin kokouskäytävällä.

Filatelisti Risto Pitkäsen kokoelma valottaa monipuolisesti Marilynin vaiheikkaan uran kehityksen nuoresta Norma Jeanista sivuosien kautta nousevaksi lupaukseksi ja elokuvamaailman legendaariseksi tähdeksi.

Marilyn Monroesta julkaistujen postimerkkien ensipäivänkuorista erityisen roolin saa Yhdysvalloissa vuonna 1995 Marilynin 69-vuotissyntymäpäivän kunniaksi julkaistun 32 centin postimerkin ensipäivänkuori. Siitä on julkaistu lukuisia erilaisia ensipäivänleimoja ja näyttelijöiden sivukuvia.

Kokoelma sisältää runsaasti myös Marilynin tuottajiin, ohjaajiin, säveltäjiin ja käsikirjoittajiin liittyvien postimerkkien ensipäivänkuoria nimikirjoituksineen. Lisäksi esillä on kokonaisuuteen muuten sopivia elokuva-aiheisia ensipäivänkuoria.

Ensipäivänkuori (FDC, First Day Cover) on postimerkin julkaisupäivämäärällä leimattu kuori. Usein postimerkkiä varten on suunniteltu ja painatettu postimerkin aiheeseen sopiva kirjekuori ja ensipäivän postileima. Ensipäivänleima on tavallisesta postileimasta poikkeava ja käytössä vain postimerkin julkaisupäivänä. Ensipäiväkuorien keräily on yksi filatelian alalaji.

Risto Pitkänen opastaa ja kertoo kokoelmastaan Marilyn & Co sunnuntaina 14.10. klo 12–14.

 

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!