Mediamuseo Rupriikki avoinna

Vuoden kiinni ollut Rupriikki on avautunut Vapriikissa. Tule tutustumaan meidän ja muiden mediaan!

  • Julkaistu
    19.10.2015
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Mediamuseo Rupriikin uusi näyttely kertoo paitsi tietoverkkojen merkityksestä nykymaailmassa, myös tamperelaisten viestintäyritysten muutoksista ja valottaa pelaamisen yllätyksiä täynnä olevaa historiaa.

Internet ei ole syntynyt tyhjästä vaan sillä on jännittävä monisatavuotinen historiansa. Mediamuseo Rupriikin uudessa näyttelyssä voi kokea moniaistillisesti ja hauskasti tietoverkkojen muutoksia, internetin historiaa ja digitaalisen viestinnän esiasteita. Samalla voit kokeilla mitä sata vuotta sitten eläneet ihmiset sinusta ajattelevat, lähettää sanomia sähköttämällä tai optisella lennättimellä tai kokeilla 1980-luvun Tinderiä.

Tamperelaiset viestintäyritykset ovat monesti olleet kehityksen aallonharjalla. Tänne perustettiin Suomen ensimmäinen yleisradioasema, toinen televisiokanava, uutta teknologiaa hanakasti omaksuva sanomalehti ja kansainvälisen mobiilipelibisneksen menestyjä. Tampereella on osattu, ja osataan edelleen, tehdä sisältöä printtimediasta peliteollisuuteen.

Pelit ja pelaaminen ulottuvat nykyisin yhä useammalle yhteiskunnan alueelle. Kasvatuksessa, yritysmaailmassa ja vapaa-ajalla puhutaan peleistä ja niiden muodostamista uhkakuvista. Digipelien huumassa saatetaan unohtaa että ihmiset ovat pelanneet aina: pelaamisella on ollut tärkeä sosiaalinen tarkoituksensa ja Suomessa on syntynyt menestyneitä pelivientituotteita jo 1930-luvulla.

Rupriikin näyttelytoiminnan ohella museo toteuttaa Vapriikissa lokakuusta alkaen erilaisia työpajoja ja tapahtumia.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!