Merkillinen seikkailu Postimuseossa

Suomen Postimuseossa on esillä 9.6.–29.10.2017 lapsille ja perheille tarkoitettu toiminnallinen Merkillinen seikkailu -näyttely. Se innostaa 5–12 -vuotiaita lapsia postimerkkien maailmaan sekä postimerkkeilyn pariin, joka on edelleen suosittu harrastus.

  • Julkaistu
    7.6.2017
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Näyttely tarjoaa mahdollisuuden tutustua suomalaisten postimerkkien runsaaseen kuvamaailmaan eri toimintojen ja leikin avulla. Paitsi itse tekemistä, niin näyttely tarjoaa myös tietoa postimerkeistä ja filateliasta.

Lapset voivat harjoitella postimerkkeilyn eri taitoja, kuten kokoelman rakentamista, merkin julkaisijamaan tunnistamista ja erilaisten virheiden löytämistä. Kesäinen postimerkkimaisema ja laiturinnokka innostaa myös kuvaamaan itsensä osana postimerkkiä.

Esillä on myös lasten Pikku Kakkosen Postille tekemiä postimerkkiluonnoksia, joista yksi julkaistiin Finlandia 2017 -postimerkkitapahtuman yhteydessä ikimerkkinä.
Tampere-talossa järjestetty kansainvälinen postimerkkitapahtuma 24.–28.5. osoitti, että postimerkkeilyharrastus on edelleen voimissaan. Tapahtuma keräsi yli 30 000 kävijää, kun mukaan lasketaan Postimuseossa kuukauden ajan esillä ollut kuningatar Elisabet II :n postimerkkiaarteita esitellyt näyttely. Myös Merkillinen seikkailu -näyttely oli esillä Tampere-talossa.
Merkillinen seikkailu -näyttely on esillä Suomen Postimuseossa museokeskus Vapriikissa.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!