Milavida etsii 2000-luvun hääkuvia

Sisarmuseossamme Museo Milavidassa avautuu 31. maaliskuuta Kaunis morsian -näyttely, joka täyttää palatsin iloisella häätunnelmalla. Nyt näyttely etsii 2000-luvun morsianten hääkuvia. Hääkuvat ovat upeiden pukujen ohella tärkeä osa tulevan näyttelyn ilmettä.

  • Julkaistu
    20.1.2023
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Aiempina vuosikymmeninä kuvaan asettuminen saattoi olla vakavakin paikka, mutta 2000-luvulla kuvien tyyli on vapautunut. Nykyisin kuvat ovat persoonallisia, hääparin näköisiä. Haluaisitteko osallistua näyttelyn tekemiseen ja jakaa ikimuistoisen hetken kanssamme? Kuvia käytetään näyttelyyn tulevassa videossa.

Näyttely Milavidassa

Maaliskuun lopussa avautuva Kaunis morsian -näyttely on matka häätapojen historiaan. Mikä on kuulutuskeppi? Miksi morsiuskruunussa oli myrttiä ja appelsiininkukkia? Kuinka morsian valmistautui hääyöhön? Näyttelyn runsas esineistö ja valokuvat on koottu Tampereen historiallisten museoiden kokoelmista.

Näyttelyn tärkein henkilö on itseoikeutetusti morsian. Upeat hääpuvut kertovat muodin ja naisen tarinaa. Ihailtavina on esimerkiksi 1800-luvun muhkeita krinoliinipukuja, modernin naisen polvia hipovia leninkejä 1920-luvulta, Christian Diorin 1950-luvulla lanseeraaman New Lookin innoittamia tiimalasimaisia mekkoja ja vapautta julistavia 1970-luvun pukuja. Eikä hääpuku ole aina ollut hohtavan valkoinen. Morsiamen mustan, hehkuvan punaisen tai kirjavasta kankaasta ommellun puvun on voinut pukea ylle hääjuhlan jälkeenkin.

Ota yhteyttä: kuva-arkisto@tampere.fi

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!