Mitä Helsingissä tapahtui keväällä 1918?

Vapriikin keskiviikkoiltojen sisällissotaluennoilla on perehdytty pääasiassa Tampereen tapahtumiin, mutta 7.3. kello 18 Tuomas Hoppu kertoo, millaisia vaikutuksia sodalla oli helsinkiläisten elämään. Luennolle on vapaa pääsy. Luento pidetään Vapriikin auditoriossa. Uusintaluento tiistaina 17.4. klo 18.

  • Julkaistu
    7.3.2018
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Vallankumouksen ja vanhan vallan Helsinki 1918 oli monisäikeinen ripaus tavallista kaupunkilaiselämää vahvalla venäläismausteella, punaisella väkivallalla, saksalaisvaltauksella ja valkoisen hallinnon niin ikään väkivaltaisella järjestyksen palautuksella. Helsinki oli paikka, jossa punainen vallankumous syntyi ja siellä se myös hiipui saksalaisen apuretkikunnan tulon seurauksena. Itse Helsingin valtaustaistelu oli sekin varsin verinen.

Tuomas Hoppu on Pirkkalassa asuva historiantutkija, joka on kirjoittanut laaja-alaisesti lähes parikymmentä kirjaa. Eniten hän on profiloitunut sisällissodan 1918 historiantutkijana.

Luento järjestetään Vapriikin auditoriossa, jonne mahtuu 106 henkilöä. Uusintaluento tiistaina 17.4. kello 18.

 

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!