Museo Game Jam Vapriikissa 7.–8.11.

Suomen ensimmäinen Museo Game Jam järjestetään Vapriikissa keskiviikkona ja torstaina 7. – 8.11. Tapahtumassa museoalan ja pelialan osaajat tutustuvat pelien tekemiseen yhdessä. Pelejä aletaan suunnitella tiimeissä heti keskiviikkona ja tapahtuma huipentuu perjantaina avoimeen peliesittelyyn, jolloin kaikki kiinnostuneet pääsevät tutustumaan työn tuloksiin pelimuseon Areenalla kello 12 – 15.

  • Julkaistu
    6.11.2018
  • Kirjoittanut
    Heli Nousiainen

Vapriikissa toimivat museot ovat koonneet Museo Game Jamia varten kymmenen teemaa, joiden pohjalta osallistujat toteuttavat pelejä. Aineistoista löytyy historiallisia pelejä, ääniä, kirjeitä, valokuvia ja museoiden esinekokoelmia. Osallistujat voivat tuoda tapahtumaan myös omaan museoonsa liittyvää materiaalia, kuten tarinoita tai digitaalisia kuvia.

–    On kiinnostavaa nähdä, miten arkistomateriaalit inspiroivat osallistujia. Odotan innolla mitä moniammatilliset tiimit saavat yhdessä aikaiseksi, sanoo Finnish Game Jam ry:n puheenjohtaja Annakaisa Kultima.

Museo Game Jam -tapahtuman tarkoitus on antaa uusia näkökulmia museotyöhön ja museoiden sisältöön. Pelien tekemiseen sisältyy muutakin kun koodaamista ja 3D-grafiikan luomista. Tarvitaan myös esimerkiksi tarinallisen kokonaisuuden hahmottamista, tarinoiden ja dialogien kirjoittamista, ääninäyttelyä sekä valmiutta vastata vaikeisiin kysymyksiin. Museoista löytyy osaamista näillä kaikilla osa-alueilla.

Tapahtuman järjestävät Finnish Game Jam ry, Suomen pelimuseo ja Tarinat peliin -hanke. Museo Game Jam on osa kansallisen Peliviikon ohjelmaa.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!