Museoiden yö 14.5.

Vapriikki tarjoaa opastuksia, luentoja, musiikkia, työpajoja sekä pubivisan lauantaina 14.5. Ovet ovat avoinna puoleen yöhön. Museoiden yön bussilla pääsee etuoville asti!

  • Julkaistu
    11.5.2016
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Vapriikissa on heti kello 18 ohjelmaa sekä aikuisille että lapsille. Jääkauden jättiläset –näyttelyn kierroksilla ja työpajassa viihtyvät perheen nuorimmat. Pelimuseon pop-up-pelipisteellä voi kuulla tulevasta uutuusmuseosta ja pelata klassikkopelejä. Osteologit tunnistavat asiakkaiden mukanaan tuomia luulöytöjä kello 18–20. Kello 18.30 ja 19.30 pääsee tutustumaan aitoihin viikinkimiekkoihin arkeologin opastuksella.

Vapriikin ohjelmassa on lisäksi illan aikana luentoja, SWÄG-taidekollektiivin audiovisuaalinen tilataideteos, Pubivisa ja maailman pisimmän letkajenkan tekeminen Postimuseon Viestinviejät näyttelyyn.

Museoravintola Valssissa voi virkistäytyä musiikkia kuunnellen. Alkuillasta kuullaan Duo Ajatonta. Kello 20 alkaen DJ Janne Laurila soittaa Hurriganesia ja illan päättää Wavy Gravy.

Museoiden yötä vietetään 9. kertaa Tampereella lauantaina 14.5. Tapahtuma alkaa kello 18 ja museot ovat avoinna keskiyöhön saakka. Mukana tapahtumassa on 23 kohdetta, jotka tarjoavat runsaasti näyttelyitä ja erikoisohjelmaa kaikenikäisille. Museoiden yön kävijöitä palvelevat myös museokahvilat, ruokapaikat ja museokaupat.

Yhdellä lipulla pääsee kiertelemään koko illaksi museoita ja kulkemaan kohteesta toiseen Museoiden yö -busseilla. Busseja on tapahtuman reitillä kolme ja jokaisessa niissä on mukana opas kertomassa Tampereen historiasta, nähtävyyksistä ja museoista. Bussit pysähtyvät Vapriikin pihassa.

Museoiden yö on loppukeväinen perinne Tampereella. Viime vuosina lähes 10 000 museokäyntiä yhden illan aikana kerännyt tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tulla käymään ja viihtymään museokohteissa öiseen aikaan. Museoiden yö kuuluu suosittuihin La Nuit des Musées/ Lange Nacht der Museen -museotapahtumiin.

Museoiden yön pääsymaksuna on 10 €:n tapahtumaranneke, kimppalipun saa 25 €:lla (max. 5 hlöä/ ryhmä) ja alle 7-vuotiaat pääsevät mukaan maksutta. Tapahtumarannekkeella pääsee kaikkiin Museoiden yön kohteisiin sekä kulkemaan Museoiden yö -busseilla. Museokortilla tai muilla museoiden lipuilla ei voi osallistua ohjelmaan kello 18 jälkeen.

Museoiden yön sivuille

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!