Museoiden yö innosti kävijät kulttuurin pariin

Tampereen seitsemättä Museoiden yötä vietettiin viime lauantaina 17.5. iloisissa ja onnistuneissa tunnelmissa. Kaunis ja lämmin sää sai ihmiset hyvin liikkeelle. Museoiden yönä tamperelaisissa museoissa vierailtiin lähes 9 000 kertaa.

  • Julkaistu
    21.5.2014
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

12229391350580Tampereella oli vilkas tapahtumaviikonloppu, kaupungissa oli runsaasti tapahtumatarjontaa urheilukisoista kulttuuriin. Museot ja Museoiden yö -tapahtuma iltakuudesta keskiyöhön tavoittivat hyvin yleisönsä. Museoissa viihtyivät kaikenikäiset museokävijät. Museoiden yössä oli mukana 24 kohdetta ja näyttelyiden lisäksi tarjolla oli runsaasti erikoisohjelmaa. Tapahtuman yhteistyökumppanina toimi Tampereen joukkoliikenne. Museoiden yö -reitillä sekä Hervannassa ja Pispalassa liikennöivillä busseilla museokävijät pääsivät kätevästi kulkemaan kohteesta toiseen.

IMG_4115

Tämän vuoden Museoiden yössä erityisen suosittua oli kuvataide, museokeskus Vapriikki monine museoineen ja aikuisyleisölle suunnatulla iltaohjelmallaan, kuva-arkisto ja vanhat valokuvat, jälleen kerran Juicen kirjaston ohjelmatarjonta, Rullan sanataidepajat lapsille, Brains on Art ja aivosähkökäyrän muodostamat kollaasikuvat ja Lenin-museon Neukkudiskotunnelmat.

Museoiden yön kävijöitä kiinnosti niin monipuolinen näyttelytarjonta kuin työpajat ja muu ohjelma, johon sai itse osallistua. Museoiden yön kävijöitä palveli yhdeksän museoravintolaa, kahvilaa ja ruokakojua. Hukkatila ry:n Kulttuurikahvila Finlaysonilla Rupriikin takaterassilla tarjosi kahvia, pullaa ja dj-musiikkia, mikä kiinnosti yleisöä. Nakkifakiiri Taidemuseon pihassa ja Väinö Linnan aukion kasvisruokakojut olivat myös suosittuja ruokapaikkoja.IMG_4115

Vuoden nuoret taiteilijat Nabb + Teeri kävivät vaihtokauppaa kävijöiden kanssa ja jakoivat painattamiaan taidekorttipakkoja puoleen yöhön asti. Emil Aaltosen museon, Grafiikanpaja Himmelblaun ja TR1 Taidehallin taidenäyttelyt ja taiteilijatapaamiset herättivät kiinnostusta ja tavoittivat aivan uuttakin yleisöä. Lauri Viidan lapsuudenkoti oli ensimmäistä kertaa mukana Museoiden yössä, ja sai tuvan täyteen. Myös Pirkanmaan maakuntamuseon pyöräretkille osallistui suuri joukko innokkaita pyöräilijöitä ihastelemaan maisemia ja tutustumaan samalla Tampereen historiaan.

Lastenkulttuurikeskus Rullassa lapset saivat kirjoittaa seikkailutarinoita Sanataideyhdistys Yöstäjän järjestämissä pajoissa. Amurin työläismuseokorttelin molemmille musiikillisille opastuksille osallistui suuri joukko yleisöä nauttimaan kansanmusiikki- ja iskelmäpitoisista kierroksista.

Hämeenpuistossa sijaitseva Lenin-museo veti runsaasti väkeä tekemään kunniamerkkejä itselle ja tovereille neuvostohittien soidessa. Lenin-museon kioskin kaalipiirakat myytiin nopeasti loppuun. Valuuttana kävi myös sukkahousut ja asiakaspalautteen mukaan myös Puolan zlotyt.IMG_4115
Vapriikin iltaohjelma veti runsaasti yleisöä. Aikuisyleisölle suunnatut kierrokset olivat tupaten täynnä. Yleisö viihtyi pitkään, kuten monissa muissakin kohteissa, ja moni jäi loppuillaksi kuuntelemaan Junnu Vainion isojen poikien lauluja. Vapriikin kuva-arkisto tuplasi kävijämääränsä edelliseen vuoteen nähden. Yleisöä kiinnosti vanhat ja uudet valokuvat Tampereelta sekä asiantuntija-apu omien valokuvien tunnistamiseen.

Mediamuseo Rupriikki oli täynnä väkeä koko illan. Yleisö sai itse osallistua tehden sekä subliimeja tulkintoja sanomalehtien uutisvirrasta että aivotaidetta. Brains on Art -kollektiivin installaatio kiinnosti jonoksi asti halukkaita kokeilemaan, millaisia kollaasikuvia omat aivot tuottavat.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!