Museoiden yö Tampereella lauantaina 21.5.

Museoiden yö palaa kahden vuoden tauon jälkeen. Nyt saa nauttia museoista! Yksi lippu – monta näyttelyä, opastusta ja esitystä! Mukana 17 kohdetta, 35 näyttelyä ja 88 ohjelmanumeroa.

  • Julkaistu
    16.5.2022
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Museoiden yötä vietetään jälleen keväisenä kaupunkijuhlana! Museoiden yö tarjoaa monenlaista näkemistä ja kokemista Tampereella lauantaina 21.5. Suurin osa ohjelmasta starttaa kello 18 ja useimmat museot ovat avoinna aina keskiyöhön saakka. Museoiden yön kävijöitä palvelevat myös museokahvilat, ruokapaikat ja museokaupat.

Toukokuisena iltana avautuu mahdollisuus lähteä seikkailemaan museokohteisiin aina yöhön saakka. Museoiden yö kuuluu suosittuihin La Nuit des Musées/ Lange Nacht der Museen -museotapahtumiin, joita järjestetään Keski-Euroopassa ympäri vuoden. Museoiden yöstä on tullut osa tamperelaista kevättä ja se on kasvattanut kävijämääräänsä tasaisesti.

Laadukkaiden näyttelyiden ja opastusten lisäksi tarjolla on luentoja, musiikkia, taiteilijatapaamisia, työpajoja, kilpailuja ja asiantuntijatapaamisia.

Museoiden yön pääsymaksuna on 12 €:n tapahtumaranneke, kimppalipun saa 40 €:lla (max. 5 hlöä/ ryhmä) ja alle 7-vuotiaat pääsevät mukaan maksutta. Tapahtumarannekkeella pääsee kaikkiin Museoiden yön kohteisiin sekä kulkemaan Museoiden yö –busseilla.

NYSSE:n Museoiden yö -linjalla ja reitillä liikennöi kaksi bussia klo 18-22.30. Ensimmäinen bussi starttaa Vapriikin pihasta klo 18, lähdöt noin 15 minuutin välein. Bussin kyytiin pääsee tapahtumaranneketta näyttämällä.

Klo 18–22 Tampereen matkailuoppaat ry:n auktorisoidut oppaat pitävät nonstop-opastuksia Museoiden yö -busseissa. Oppaat kertovat nysseissä parhaita paloja Tampereen historiasta, nähtävyyksistä ja tietenkin museoista!

Bussin kyytiin pääsee tapahtumaranneketta näyttämällä ja matkat sisältyvät rannekkeen hintaan.

Museoiden yötä ovat toteuttamassa museokeskus Vapriikki, Suomen pelimuseo, mediamuseo Rupriikki, Postimuseo, Suomen Jääkiekkomuseo, Pirkanmaan maakuntamuseo, Tampereen luonnontieteellinen museo, Vapriikin kuva-arkisto, Juicen kirjasto, Tampereen Tuomiokirkko, Lastenkulttuurikeskus Rulla, Finlaysonin kirkko, Työväenmuseo Werstas, Grafiikanpaja Himmelblau, Tallipiha, Taidekeskus Mältinranta, Olgan kellari, Museo Milavida, Sara Hildénin taidemuseo, Lenin-Museo, Emil Aaltosen museo, Tampereen taidemuseo, Suomen Nyrkkeilymuseo ja Muumimuseo. Tapahtuman yhteistyökumppanina toimii NYSSE ja Visit Tampere.

Lisätietoja tapahtumasta: Museoiden yö – Tampereen tapahtumat ja menovinkit – Visit Tampere ja Museoiden yön Facebookista.

 

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!