Museoiden yö Vapriikissa

Museoiden yö järjestetään 18.5. Tampereella. Vapriikki on täynnä tapahtumia koko illan klo 18-24! Luvassa mm. teemaopastuksia, työpajoja, musiikkia ja jääkiekkoa! Museoiden yöhön pääsee tapahtumarannekkeella. Rannekkeita voi ostaa Museoiden yö -kohteista. Tervetuloa!

  • Julkaistu
    15.5.2019
  • Kirjoittanut
    Heli Nousiainen

Museoiden yö -ohjelma

VAPRIIKKI AVOINNA 18–24

KLO 18 PERHEKIERROS POSTIMUSEON VIESTINVIEJÄT -NÄYTTELYYN
Millaista postissa oli ennen? Toiminnallisella kierroksella tutustutaan Postin historiaan esineistön avulla. Lähtö Vapriikin ala-aulasta.

KLO 18–18.45 LUENTO: JÄÄKÄRILIIKE JA TORNIONJOKILAAKSO
Asiantuntijaluennon pitää FT Tuomas Hoppu. Luento on osa Transit – rajapostia -näyttelyn luentosarjaa. Auditorio, 1 krs.

KLO 18–19.30 LAUKAISUKISA SUOMEN JÄÄKIEKKOMUSEOSSA
Tule haastamaan ex-jääkiekkoilijat Suomen Jääkiekkomuseon laukaisusimulaattoreissa! Ex-pelaajat jakavat myös nimmareita. Suomen Jääkiekkomuseo, 3. krs.

KLO 18–19.30 TYÖPAJA: MILLAISTA POSTISSA OLI ENNEN? (non-stop)
Työpajassa tehdään rintamerkki Postimuseon Viestinviejät-näyttelystä ja perhekierrokselta tutuksi tulleesta esineestä. Työpajatila, 2. krs.

KLO 18 JA 19.30 KYNTTILÄOPASTUS TAMPERE 1918-NÄYTTELYYN
Ota näyttelyn sisäänkäynniltä lainaksi led-kynttilä ja tule valaisemaan koskettava näyttely tunnelmallisesti samalla, kun opas kertoo sisällissodan Tampereesta. Kierros on K-12, kesto noin 45-60 min. Lähtö Vapriikin ala-aulasta.

KLO 18 JA 20.30 KOVAA PELIÄ RAJALLA – ROOLISEIKKAILUOPASTUS: EMIL/LEEVI
Klo 18 Postiljooni Emil ja klo 20.30 koulupoika Leevi johdattavat Museoiden yön kävijät tutustumaan ensimmäisen maailmansodan aikaiseen Tornioon tarinallisella ja vuorovaikutuksellisella kierroksella. Lähtö Vapriikin ala-aulasta.

KLO 18–20 ASTRATERRA-ROOLIPELI
Lähde löytöretkelle Astraterran ihmeelliseen maailmaan! Pelinjohtajana toimii pelin pääsuunnittelija Miska Fredman. Astraterra-seikkailuroolipeli sopii kaiken ikäiseille. Suomen pelimuseo, 2 krs.

KLO 18–21 KUVAA ITSESI JÄÄKIEKON SM-PALKINTOJEN KANSSA
Tule ottamaan itsestäsi kuva legendaarisen Kanada-maljan tai naisten SM-pokaalin Aurora Borealis -maljan kanssa! Paikalla myös ex-jääkiekkoilijoita. Suomen Jääkiekkomuseo, 3 krs.

KLO 18–22 LUONTOTOHTORIN VASTAANOTTO
Kysy luonnosta, tutki tai tuo näytteitä! Luontotohtori Tomi Kumpulainen vastailee kysymyksiin ja keskustelee luonnon ihmeistä. Luonnontieteellinen museo, 2. krs.

KLO 18–24 VAPRIIKIN KUVA-ARKISTO AVOINNA
Tutustu Vapriikin kuva-arkiston kokoelmiin ja toimintaan sekä osallistu Kadonneet kaunottaret -aiheiseen tietovisaan. Osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja! Sisäänkäynti kuva-arkistoon tapahtuu erillisestä ovesta Vapriikin eteläpäädyssä, seuraa Museoiden yö -ilmapalloja ja opasteita.

KLO 18–24 SUOMEN JÄÄKIEKKOMUSEO ARPOO TUUKKA MÄNTYLÄN MAAJOUKKUEPELIPAIDAN JA EERO KILPELÄISEN EHT-PAIDAN!
Arvontaan voit osallistua Vapriikin ala-aulassa.

KLO 18.30–20 TYÖPAJA: IHAN PÖNTTÖÄ
Tee Museoiden yöstä muistoksi linnunpönttö ja ilahduta kesän paluumuuttajia! Pönttöjä rajoitetusti eli linnunpönttöjä tehdään niin kauan kuin aihioita riittää. Yhteistyössä: Mielen ry:n Avoin Paja Inspis. Korkea halli, 1. krs.

KLO 18.30–20.30 TYÖPAJA: SIIVEKKÄÄT LEPATTELEVAT – LEPAKKO TAI PERHONEN (non-stop)
Työpajassa toteutetaan rintakoruna tai leimasimena hauska vampyyrilepakko tai perhonen. Halutessasi voit tehdä molemmat ja samalla jättää jälkesi yhteiseen teokseen. Paja sopii yli 4-vuotiaille. Työpajan ohjaa taideohjaaja Outi Virtanen. Korkea halli, 1. krs.

KLO 19 JA 20 TEEMAOPASTUS DRACULA-NÄYTTELYYN: VERENJANOINEN TUSINA (K-18)
Teemaopastuksella pureudutaan 12 historialliseen, tosielämän verenjanoiseen henkilöön ja heistä kertoviin hyytäviin kauhutarinoihin. Opastuksella esitellään myös aiheeseen liittyvää kuvamateriaalia, jota ei ole nähtävillä näyttelyssä muulloin. Kierros on K-18 ja sisältää järkyttävää aineistoa. Kesto 45-60 min. Lähtö Vapriikin ala-aulasta.

KLO 19 PERHEKIERROS TAMPEREEN KIVIMUSEOON
Koko perheelle sopivalla opastuksella tutustumme Tampereen kivimuseon ainutlaatuiseen kokoelmaan: näemme muun muassa meteoriitteja, värikkäitä kvartseja ja fossiileja, kuten dinosauruksen munia. Kesto noin 45 min. Lähtö Vapriikin ala-aulasta.

KLO 19–20 LUONTOKOKEMUSKARAOKE
Tule kertomaan omista luontokokemuksistasi, olipa se sitten lapsuudesta tai viime viikolta. Mukaan voit ottaa vaikkapa tapahtumaan liittyvän valokuvan tai esineen. Luonnontieteellinen museo, 2. krs.

KLO 19–21 TAPAA TUTTUJA PELIHAHMOJA!
Pelimuseossa on mahdollista päästä kuvaan tuttujen pelihahmojen kanssa. Samalla voit myös keskustella niin itse pelistä kuin siinä esiintyvistä hahmoista. Suomen pelimuseo, 2 krs.

KLO 19–24 PELATAANPA: LÄTKÄPELIT AREENALLA
Jukka O. Kauppinen peluuttaa lätkäpelejä uusilla ja vanhoilla konsoleilla. Yllätyskonsolin lisäksi tulilla PS4, Commodore 64 ja Sega Mega Drive. Suomen pelimuseon areena, 2 krs.

KLO 19.15–21 VAPRIIKIN KUVA-ARKISTO ESITTÄÄ: KADONNEET KAUNOTTARET – TAMPEREEN RAKENNUSHISTORIAA
Tule kuuntelemaan tarinoita sadan vuoden takaisten kadotettujen rakennusten, niiden rakentajien ja Tampereen historiasta lukuisten kuvien siivittämänä. Kaunottarista on kertomassa ja kuvia esittelemässä tutkija Antti Liuttunen. Auditorio, 1. krs.

KLO 19.30 JÄÄHÄN KOHDISTUNUT RAKKAUS -ASIANTUNTIJAOPASTUS SUOMEN JÄÄKIEKKOMUSEOSSA
Paikalla uraansa ja jääkiekkoilun historiaa muistelemassa tamperelaisia ex-jääkiekkoilijoita. Lähtö kierrokselle Suomen Jääkiekkomuseon aulasta, 3. krs.

KLO 20–22 WORBLA-TYÖPAJA (non-stop)
Worbla on lämpömuotoiltavaa muovia, jota käytetään usein muun muassa cosplay-asujen tekemiseen. Työpajassa voit tehdä esimerkiksi rannerenkaan tai muuta pientä. Pajan vetäjinä toimivat pitkän linjan cosplay-harrastajat. Worbla työpaja on totetuttu yhteistyössä Worblakauppa.fi:n kanssa. Työpajatila, 2. krs.

KLO 20.30–21 VAMPYYRIBINGO
Oletko vapyyrisarjojen ja -leffojen asiantuntija? Tunnistatko tunnarit ja muistatko soundtrackit? Osallistu Museoiden yössä musiikilliseen Vampyyribingoon, ja bongaa DJ:n soittolistalta populäärikulttuurin verisimmät helmet! Palkintoja! Museoravintola Valssi, 1. krs.

KLO 21 OPASTUS DRACULA-NÄYTTELYYN
Opastuksella kuullaan kansanuskomusten, elokuvien, kirjallisuuden ja populäärikulttuurin vampyyreista ja selvitetään, mikä vampyyreissa oikein kiehtoo. Emme suosittele kierrosta alle 12-vuotiaille. Kesto 45-60 min. Lähtö Vapriikin ala-aulasta.

KLO 21–23.30 MUSIIKKIA
DJ Juissi  Vapriikin museoravintolassa. Museoravintola Valssi, 1. krs.

KLO 21–23.45 KIEKKOKATSOMO: RUOTSI–SVEITSI (K-18)
Tule seuraamaan jääkiekon MM-kisojen Ruotsi–Sveitsi-ottelua asiantuntijakommentaattorin seurassa! Myynnissä virvokkeita ja pikkupurtavaa. Yhteistyössä C More. Vapriikin kokoustilat, 2. krs.

KLO 21.15–22 VAPRIIKIN KUVA-ARKISTO ESITTÄÄ TAMPERE-AIHEISIA FILMEJÄ ARKISTON KÄTKÖISTÄ
Auditorio, 1. krs.

KLO 22 JA 23 TEEMAOPASTUS DRACULA-NÄYTTELYYN: VAMPYYRIEN VIETTELYKSESSÄ (K-18)
Teemakierroksella kuullaan populäärikulttuurin, kirjallisuuden, elokuvien ja televisiosarjojen esimerkkien avulla vampyyrien eroottisesta puolesta. Opastuksella esitellään myös aiheeseen liittyvää kuvamateriaalia, jota ei ole nähtävillä näyttelyssä muulloin. Kierros on K-12, kesto noin 45-60 min. Lähtö Vapriikin ala-aulasta.

KLO 22 TAMMERKOSKEN ÖINEN LUONTOKÄVELY
Oppaana Lasse Kosonen. Kesto noin 2 tuntia. Lähtö Vapriikin pihasta.

KLO 22 KOVAA PELIÄ RAJALLA – ROOLISEIKKAILUOPASTUS: LINNEA
Lähde haaparantalaisen tarjoilijatar Linnean matkassa tutustumaan ensimmäisen maailmansodan ajan Tornioon ja Haaparannalle tarinallisella ja vuorovaikutuksellisella kierroksella. Lähtö Vapriikin ala-aulasta.

KLO 22.30–24 KÖYHÄN MIEHEN ABRAHAM VAN HELSING RISTO POHJONEN: HYVÄT, PAHAT JA RIETTAAT – LESBOVAMPYYRIT VALKOKANKAALLA (K-18)
Paikkoja rajoitetusti. Auditorio, 1. krs.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!