Museoiden yönä Vapriikki avoinna puoleenyöhön

Miltä kuulostaa DNA-sinfonia? Entä haluaisitko osallistua rautakautiseen ruumiinavaukseen? Museoiden yössä 23.5. Vapriikissa voi pelata niin keskiaikaisia kuin modernejakin pelejä, kuunnella musiikkia ja osallistua opastuksille. Aktiviteettien lomassa voi rentoutua ravintolan terassilla kosken yllä ja shoppailla museokaupassa keskiyöhön.

  • Julkaistu
    20.5.2015
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Vapriikin Museoiden yön ohjelma tarjoaa jokaiselle jotakin. Lapset pääsevät leikkimään pihalla keskiaikaisia leikkejä kello 18–20. Kello 18 muotitoimittaja Sami Sykkö luennoi 60-luvun mullistavasta muodista. Kello 18.30 voi kuunnella DNA-sinfoniaa. Tampereen yliopiston vieraileva professori ja säveltäjä Jonathan Middleton näyttää, kuinka DNA ja proteiinidata kääntyy musiikiksi.

Esihistoriasta innostuneet voivat osallistua kello 19.30 arkeologi Ulla Moilasen luennolle Tampereen Vilusenharjun rautakautisesta kalmistosta ja seurata, kuinka osteologi Anne-Mari Liira tutkii luulöytöjä. Keskiajasta viehättyneille on tarjolla musiikkia ja tanssia, sekä keskiaikaisia pelejä.

Mikäli digitaaliset pelit ovat enemmän mieleen, voi osallistua Pelikonepeijoonien järjestämään turnaukseen, jossa pääsee testaamaan tasatunnein taitojaan Saturn Bombermanissa ja Nintendon legendaarisessa Duck Huntissa. Samalla voi kuulla uutisia 2017 avautuvasta Pelimuseosta.

Discossa Revontuli-näyttelyssä kello 20–21.45 soi Abba ja ulkosalla pääsee kello 21–23 yöperhosrastille. Kello 22.15 ja 23 auditoriossa on ensiesityksessä The Shadow Seamstress –lyhytelokuva.

Illan päätteeksi kello 22–23.30 voi todistaa, kumpi on kovempi: Junnu Vainion isojen poikien laulut vai naisyhtye Räikän esittämä keskiaikainen maallinen musiikki. Osattiin sitä ennenkin!

Myös Postimuseo järjestää ohjelmaa Vapriikissa illan aikana, kuten Viesti vieköön -yösuunnistuksen ja näyttelyopastuksia. Yleisö voi myös napata hauskan kuvan Museoiden yön tapahtumasta ja jakaa sen instagramissa #Museoidenyö #Kuvakilpailu2015.

Kello 18 alkaen puoleenyöhön saakka museoon pääsee vain Museoiden yön rannekkeella, joka maksaa 10 €.

Tutustu ohjelmaan

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!