Museoiden yötä vietetään 17.5.

Oletko koskaan ollut yöllä museossa? Nyt siihen on mahdollisuus, sillä 17.5.2014 vietetään seitsemättä kertaa Museoiden yötä Tampereella. Tapahtuma alkaa kello…

  • Julkaistu
    23.4.2014
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Oletko koskaan ollut yöllä museossa? Nyt siihen on mahdollisuus, sillä 17.5.2014 vietetään seitsemättä kertaa Museoiden yötä Tampereella. Tapahtuma alkaa kello 18 ja museoiden ovet sulkeutuvat vasta puolilta öin. Mukana on 24 kohdetta ja tarjolla runsaasti ohjelmaa.

Illan hämärtyessä museot heräävät uudenlaiseen eloon. Ohjelmaa on kaiken ikäisille. Tänä vuonna museoissa ja muissa tapahtumakohteissa voi muun muassa seurata Valehtelijoiden klubia, käydä vaihtokauppaa taidekorttipakoista Vuoden 2014 nuorten taiteilijoiden kanssa, luoda työpajoissa esimerkiksi tarinoita, soittimia, kirjeitä ja kunniamerkkejä, tutustua Lauri Viitaan, kuunnella musiikkia bossa novasta Juiceen tai lähteä pyöräretkelle Tampereen historiaan.

Museoiden yön pääsymaksuna on 9 €:n tapahtumaranneke, kimppalipun saa 25 €:lla ja alle 7-vuotiaat pääsevät mukaan maksutta. Tapahtumarannekkeella pääsee kaikkiin Museoiden yön kohteisiin ja tapahtumiin sekä kulkemaan Museoiden yö -busseilla.

Museoiden yö -bussilla kohteesta toiseen

Tapahtuman yhteistyökumppanina on edellisvuosien tapaan Tampereen joukkoliikenne.

Museoiden yö -linjalla liikennöi kaksi bussia klo 18–23.30. Bussin kyytiin pääsee tapahtumaranneketta esittämällä. Tampere-matkailuoppaiksi valmistuvat pitävät busseissa nonstop-opastuksia.

Poliisimuseon ja Lauri Viita -museon asiakkaita palvelevat Tampereen joukkoliikenteen vuorot, jotka liikennöivät Hervannan, keskustan ja Pispalan välillä. Näilläkin busseilla voi matkustaa Museoiden yö -ranneketta näyttämällä.

Retki museoiden kokoelmakeskukseen

Museoiden yönä on myös mahdollisuus tutustua Tampereen museoiden Ruskossa sijaitsevaan kokoelmakeskukseen ja siellä tehtävään työhön. Kokoelmakeskukseen järjestetään kaksi opastettua kierrosta, joiden kummankin kesto on n. 2 tuntia. Kierroksille on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautumisohjeet löytyvät Museoiden yön verkkosivuilta kohdasta Ohjelma.

Tampereen Museoiden yö on osa suosittuja keskieurooppalaisia La Nuit des Musées/ Lange Nacht der Museen -museotapahtumia. Viime vuonna tamperelaisissa museoissa oli lähes 10 000 museokäyntiä yhden illan aikana.

Tampereen Museoiden yö tapahtuman toteuttavat: Amurin työläismuseokortteli, Emil Aaltosen museo, Grafiikanpaja Himmelblau, Juicen kirjasto, Lastenkulttuurikeskus Rulla, Lenin-museo, mediamuseo Rupriikki, museokeskus Vapriikki, Poliisimuseo, Postimuseo, Taidekeskus Mältinranta, Tallipiha, Tampereen luonnontieteellinen museo, Suomen Jääkiekkomuseo,Tampereen taidemuseo, Tampereen taidemuseon Muumilaakso, TR1 Taidehalli, Työväenmuseo Werstas, Vapriikin kuva-arkisto.

Uusina kohteina mukana ovat Lauri Viita -museo, Suomen Nyrkkeilymuseo ja Tampereen museoiden kokoelmakeskus.

Mukana järjestelyissä myös kulttuurikasvatusyksikkö TAITE ja Pirkanmaan maakuntamuseo.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!