Museoiden yötä vietetään Tampereella 23.5.

Museoiden yötä vietetään Tampereella lauantaina 23.5. Tapahtuma alkaa klo 18 ja museot ovat avoinna keskiyöhön saakka. Mukana tapahtumassa on 23 kohdetta, jotka tarjoavat runsaasti näyttelyitä ja erikoisohjelmaa kaikenikäisille. Museoiden yön kävijöitä palvelevat myös monet museokahvilat, ruokapaikat ja museokaupat.

  • Julkaistu
    12.5.2015
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Yhdellä lipulla voi lähteä kiertelemään koko illaksi museoita ja kulkea kohteesta toiseen vaikkapa Museoiden yö -busseilla.

Laadukkaiden näyttelyiden ja opastusten lisäksi tarjolla on musiikkia, tanssia, taiteilijatapaamisia, työpajoja, pelejä ja kilpailuja, elokuvia ja asiantuntijatapaamisia. Ohjelmassa on myös museoiden ulkopuolelle ja Tampereen kaupunkiympäristöön suuntautuvia kierroksia, mukaan lukien rivakka Museoiden yö -juoksu.

Tampereella avautuu nyt kahdeksatta kertaa mahdollisuus lähteä seikkailemaan museokohteisiin öiseen aikaan. Museoiden yö kuuluu suosittuihin La Nuit des Musées/ Lange Nacht der Museen -museotapahtumiin, joita järjestetään Keski-Euroopassa ympäri vuoden. Viime vuosina tamperelaisissa museoissa on ollut lähes 10 000 museokäyntiä yhden illan aikana.

Museoiden yön pääsymaksuna on 10 €:n tapahtumaranneke, kimppalipun saa 25 €:lla (max. 5 hlöä/ ryhmä) ja alle 7-vuotiaat pääsevät mukaan maksutta. Tapahtumarannekkeella pääsee kaikkiin Museoiden yön kohteisiin sekä kulkemaan Museoiden yö –busseilla. Museoiden yö –reitillä kulkee kaksi Tampereen joukkoliikenteen bussia. Lisäksi Poliisimuseon, Nyrkkeilymuseon ja Lauri Viita -museon asiakkaat voivat kulkea Hervannassa ja Pispalassa liikennöivillä busseilla. Bussin kyytiin pääsee tapahtumaranneketta näyttämällä, matkat sisältyvät rannekkeen hintaan. Keskustassa sijaitsevat museot ovat kävelymatkan päässä toisistaan, ja välimatkan voi taittaa myös opastusta kuunnellen.

Museoiden yötä ovat toteuttamassa Amurin työläismuseokortteli, Emil Aaltosen museo, Grafiikanpaja Himmelblau, Juicen kirjasto, Lastenkulttuurikeskus Rulla, Lauri Viita -museo, Lenin-museo, mediamuseo Rupriikki, museokeskus Vapriikki, Poliisimuseo, Postimuseo, Suomen Nyrkkeilymuseo, Taidekeskus Mältinranta, Tallipiha, Tampereen luonnontieteellinen museo, Suomen Jääkiekkomuseo, Tampereen taidemuseo, Tampereen taidemuseon Muumilaakso, Työväenmuseo Werstas, Vapriikin kuva-arkisto ja Tampereen museoiden kokoelmakeskus.

Mukana järjestelyissä myös kulttuurikasvatusyksikkö TAITE ja Pirkanmaan maakuntamuseo. Tapahtuman yhteistyökumppanina toimii edellisvuosien tapaan Tampereen joukkoliikenne.

Tutustu ohjelmaan

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!