Musti-kerhossa opitaan museotaitoja

Koulujen alkaessa alkaa myös harrastusrumba: lapsia kuskataan salibandyyn, jalkapalloon, tanssitunneille, kuviskerhoihin ja soittotunneille. Mikä on sopiva harrastus tälle syksylle?
  • Julkaistu
    31.7.2014
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Jatketaanko viime vuonna aloitettua voimistelua, vai vaihdetaanko lajia? Entä pitäisikö rinnalle ottaa joku muukin harrastus, vaikka pianonsoitto?

Jos oma kalenteri alkaa hälyttävästi täyttyä työn jälkeisistä menoista, voisi lapselle ehkä tarjota harrastusta, joka ei vaadi osallistumista joka viikko. Meillä museoissa on tarjolla tällaista toimintaa. Musti-kerho kokoontuu kerran kuukaudessa, aina eri museossa.

Musti-kerho on Tampereen kaupungin museoiden lastenkerho 7–12-vuotiaille. Kerholaiset tutustuvat ensimmäisten joukossa uusiin näyttelyihin, tekevät taidetta työpajoissa, tapaavat museoiden asiantuntijoita ja tietysti vain viihtyvät museoissa.

Takavuosina on muun muassa askarreltu Angry Birds –hahmoja Rupriikissa, aloitettu oman kivikokoelman kerääminen Kivimuseossa, tavattu taiteilijoita Taidemuseossa ja perehdytty tutkimusmatkailun saloihin luennolla Vapriikissa. Mieleen on jäänyt, kun luennon päätteeksi eräs pieni kerholainen huokasi onnellisena että ”Tää on ihanan tieteellistä!”.

Jäsenille museoista tulee tuttuja paikkoja, ja monesti näkeekin kerholaisen tuovan vaikkapa isän tai mummin katsomaan jotakin kiinnostavaa asiaa tai esinettä museossa. Lapset ovatkin parhaita oppaita. Aitoa innostusta kun on vaikea jäljitellä.

Nyt elokuussa kerholaiset lähtevät arkeologisille kaivauksille kuulemaan, millaisia löytöjä on tehty kesän aikana. Vanhemmatkin pääsevät mukaan tälle tapaamiselle. Lisäksi syksyllä vieraillaan museoiden kokoelmakeskuksessa, tehdään paperitaidetta ja tutustutaan Muumilaaksoon.

Musti-kerhoon voi liittyä maksamalla vuosimaksun 20 € Vapriikin kassalle. Jäsenmaksu sisältää pääsyn kaikkiin kerhon tapahtumiin, kerhopassin sekä liittymislahjana kerhon T-paidan. Mustikerholaisilla on aina vapaa pääsy museoiden näyttelyihin. Kerhon maskottikoira Musti lähettää jäsenille kirjepostia, jossa kerrotaan tulevista tapahtumista.

Sopisiko museoharrastus teidän perheellenne? Jos kiinnostuit, lisää tietoa saat kerhon nettisivuilta tai soittamalla Vapriikkiin, puh. 03 565 66966.

Nähdään museossa!

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!