Arkisto

Postimuseo: 100 Wishes from Finland

Näyttely esittelee Suomea postimerkein. Se valmistui Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi viime vuonna Suomen suurlähetystöjen toiveesta ja se kiersi ympäri maailmaa edustamassa Suomea ja suomalaisuutta. Näyttelyn kieli on englanti.
27.2. — 8.4.2018

Näyttelyyn on valittu kymmenen suomalaisuudesta kertovaa teemaa. Kansalliseepos Kalevala on inspiroinut kulttuurin saralla taiteilijoita ja kirjailijoita. Kalevala näkyy myös lukuisten postimerkkien aiheissa. Suomalaisesta arkkitehtuurista, suunnittelusta ja muotoilusta on ilmestynyt runsaasti postimerkkejä kautta aikojen. Postimerkeissä näkyy vahvasti myös Suomen pohjoinen luonto eläimineen.

Musiikkiaiheisia postimerkkejä on ilmestynyt sekä klassisen että kevyen musiikin edustajien kunniaksi Sibeliuksesta Lordiin. Populaarikulttuuria postimerkeillä edustavat niin Tove Janssonin muumeista kuin Angry birds -pelin linnuista ja runsaasti julkisuutta saaneet Tom of Finlandista julkaistut postimerkit.

Urheilumerkeissä tuulettelevat lukuisat kansainvälisesti tunnetut suomalaiset urheilusankarit. Kiinteä osa suomalaisuutta on myös joulu, joka onkin vienyt viestiä kirjeiden päällä maailmalle siitä ”ainoasta oikeasta” joulupukista.

Näyttely oli osa valtioneuvoston Suomi 100 -ohjelmaa ja kiersi Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ajan suurlähetystöissä ja edustustoissa eri puolilla maailmaa. Näyttely oli esillä Tanskassa, Belgiassa, Malesiassa, Australiassa, Isossa-Britanniassa ja Ukrainassa.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!