Päiväkoti ja alakoulu adoptoivat osan Mustanvuoren linnoitusta

Tesomajärven koulun Kalkunvuoren toimipisteen 1. ja 2.luokan oppilaat sekä Kalkunvuoren päiväkodin esikoululaiset ryhtyvät hoitamaan Kalkun Mustavuoren ensimmäisen maailmansodan aikaista linnoitusvarustusta. Adoptoitava muinaisjäännöskohde sijaitsee aivan koulurakennusten ja päiväkodin vieressä.

  • Julkaistu
    10.11.2015
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Kohteella siivotaan roskia, poistetaan vesakkoa, tarkkaillaan juoksuhautojen kuntoa – ja epäilemättä leikitään.

Adoptoi monumentti –toiminnassa voi hoitaa arkeologisia kohteita tai rakennuksia lyhyt- tai pitkäaikaisesti.

Mustavuoren linnoituslaitteet ovat osa pääkaupunkiseudulta Virroille ja sieltä edelleen Ähtärin kautta Kuopioon ja Nurmekseen kulkevaa puolustusketjua, jonka Venäjän armeija rakensi tai rakennutti Suomeen ensimmäisen maailmansodan (v. 1914–1918) aikana. Linnoituslaitteet rakennettiin torjumaan oletettua saksalaisten hyökkäystä Pohjanlahden suunnalta. Mustavuoren linnoituksessa on noin 2,5 kilometriä taistelu- ja yhdyshautaa sekä lähes 90 linnoituslaitteen jäännöstä. Osan Mustavuoren linnoitusta ovat jo aiemmin adoptoineet Suomi-Venäjä seuran Messukylän osasto ja Kalkun omakotiyhdistys ry.

 

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!