Poika on tullut kotiin!

Hallitsevan maailmanmestarin Suomen mestaruuspokaali on saapunut Suomen Jääkiekkomuseoon Vapriikkiin ja se on kiekkokansan nähtävillä 9.6. alkaen.

  • Julkaistu
    8.6.2020
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Suomen maajoukkue voitti jääkiekon maailmanmestaruuden ilmiömäisellä ja ennakkoluulottomalla pelillä Slovakian MM-kisoissa keväällä 2019. Loppuottelussa Leijonat nousi 0-1 takaa-ajoasemasta Kanadan nimekkään joukkueen rinnalle ja painoi ohi ”Mörkö”-Marko Anttilan kahdella osumalla. Viimeisen naulan vaahteralehtipaitojen arkkuun löi Harri Pesonen kolmannessa erässä. Suomalaisten saavutuksen arvoa korostaa se, ettei ennakkoon jopa heikoimmaksi leijonakokoonpanoksi vuosiin epäillyltä joukkueelta odotettu menestystä. Joukkueessa oli peräti 18 ensi kertaa MM-turnauksessa esiintynyttä pelaajaa, pahimpien kilpailijamaiden ryhmien koostuessa pääosin NHL-tähdistä.

Nyt vuoden 2019 kisojen pokaali pääsee arvoiselleen paikalle edellisten ”mestaruuspyttyjen” viereen Suomen Jääkiekkomuseoon, jossa säilytetään myös Liigan pelaajapalkintoja ja Canada-maljaa sekä esitellään Hockey Hall of Fame Finland -kunniagalleriaan aateloituja jääkiekkoleijonia. Museokeskus Vapriikissa pääsee näkemään myös muut näyttelyt samalla pääsylipulla.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!