Postimuseo kisaa vuoden eurooppalaisen ja suomalaisen museon titteleistä

Postimuseo on valittu finaaliin kahdessa merkittävässä museoalan kilpailussa. Postimuseo kisaa parhaan eurooppalaisen museon tittelistä (EMYA) sekä Vuoden museo 2016 palkinnosta, jonka myöntää Suomen museoliitto ja ICOM Suomen komitea.

  • Julkaistu
    26.1.2016
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

European Museum of the Year Award (EMYA) -kilpailun loppusuoralla on mukana 49 eurooppalaista museota, joihin Postimuseo valittiin mukaan ainoana suomalaisena museona. Vuoden museo -kilpailun finaalissa on Postimuseon lisäksi neljä muuta suomalaista museota, jotka ovat Aboa Vetus & Ars Nova, Didrichsenin taidemuseo, HAM Helsingin taidemuseo ja Ålands sjöfartsmuseum. Vuoden eurooppalainen museo paljastetaan 9.4.2016 San Sebastianissa, Espanjassa pidettävässä EMYA konferenssissa. Vuoden museopalkinto jaetaan puolestaan Inarissa Siidassa järjestettävillä museopäivillä 27.5.2016.

Postimuseo aloitti Tampereella uuden elämänsä valtakunnallisena säätiömuotoisena museona vuonna 2013 ja avasi näyttelynsä täysin uudistuneena museokeskus Vapriikissa syksyllä 2014. Vapriikissa vieraili viime vuonna peräti 101 284 kävijää.

Postimuseo toimii verkottuneella tavalla eri yhteistyökumppaniensa kanssa ja on saavuttanut ensimmäisenä toimintavuotenaan paljon myönteistä huomiota. Postimuseon näyttely- ja tapahtumatoiminta on erittäin aktiivista. Museo on ennakkoluulottomasti tarttunut ajan¬kohtaisiin asioihin ja ilmiöihin näyttely- ja tapahtumatoiminnassaan ja siten lisännyt vuorovaikutusta ja keskustelua yleisön kanssa. Museo sai toiminnastaan mm. SPR:n Hämeen piirin myöntämän En¬nakkoluuloton edelläkävijä -palkinnon.

Keskustelua yleisössä herättivät etenkin Kirjeiden Tom of Finland -näyttelyn sekä Mediamuseo Rupriikin kanssa yhdessä toteutetun Liikkeelle! Uuteen kotiin -näyttelyn tapahtumat. Uuteen kotiin -näyttely oli ajassa kiinni ja käsitteli viime vuonna ajankohtaisia pakolaisuuteen liittyviä kysymyksiä.

Postimuseo on tarjonnut yleisölle luentoja, ajeluita vanhalla postibussilla, musiikkia, museodraamaa, työpajoja, opastuksia, teemapäiviä ja uusien postimerkkien ensipäivätapah¬tumia. Tapahtumatarjonta jatkuu aktiivisena myös kuluvana vuonna. Tänä vuonna Postimuseo avaa kolme uutta kiinnostavaa teemanäyttelyä: Salaista jääkäripostia (18.3.2016–19.3.2017), Pahkasika, kymmenen kirjainta joihin voit luottaa (19.2.–29.5.2016) (yhdessä mediamuseo Rupriikin kanssa) ja Joulun merkit (10.11.2016–8.1.2017.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!